Șocant! Sicriu dispărut din mormânt, la cimitirul din Drochia

1
6811

Un caz șocant s-a produs în noapte zilei de 16 spre 17 ianuarie, curent, la cimitirul de pe strada Eternității, din orașul Drochia. Spre marea mirare a colaboratorilor IP Drochia și reprezentanților Procuraturii din oraș, au fost descoperite urme proaspete de profanare a unui  mormânt.

Cine a fost făptașul, urmează să fie investigat de către reprezentanții organelor de drept. Câteva zile înainte de cele întâmplate, parvenise un apel telefonic din partea surorii bărbatului decedat, băștinașă din s. Mingir, raionul Hâncești, actual, locuitoare în mun. Chișinău, care a mărturisit soției răposatului, că adesea visează pe fratele său. Nimeni nu ar fi crezut, că într-o bună zi, sora acestuia avea să pună la cale deshumarea mormântului, pentru a sustrage sicriul defunctului. Totul s-a întâmplat în timpul nopții, spre dimineață, paznicul cimitirului neștiind de cele întâmplate.

Colaboratorii IP Drochia au venit la fața locului, imediat ce au fost anunțați de către soția răposatului, care a descoperit la mormântul fostului soț, urme proaspete de țărână, crucea îngropată în mormânt și coroanele cu flori, puse la întâmplare. Fiind efectuate lucrări de săpare, în prezența oamenilor legii, s-a depistat că sicriul celui răposat lipsește.

Anchetatorul IP Drochia, Dumitru Spatari, ne-a relatat, că în prezent  cazul dat este investigat, fiind  deschis dosar penal, în baza art.222, alineat 2 din Codul Penal, ”Profanarea mormintelor și a monumentelor”, pentru a fi stabilite circumstanțele acțiunii săvârșite.

 

 

PUBLICITATE

1 COMENTARIU

Comments are closed.