La doar 5 km de traseul Chișinău – Soroca, după deal se ivește un sătuc care are în inima sa o biserică, cu arhitectură deosebită și niște oameni care mișună prin ograda bisericii, fiecare cu ascultarea sa. Printre ei, părintele Sergiu Boldirescu, parohul bisericii și conducătorul așezământului.
În biserică găsim o icoană a Maicii Domnului, făcătoare de minuni, cu denumirea ”Potolește întristările Noastre”. În fața Ei, în fiecare miercuri și vineri seara se citește rugăciunea și acatistul. În prima zi de vineri din lună se săvârșește Acatistul Maicii Domnului și Sfântul Maslu. După rugăciune, fiecare merge la lucru și cu multă dragoste își pune sufletul pentru ceea ce se îndreaptă către Dumnezeu și aproapele. În ultimii doi ani părintele a muncit la construcția cantinei sociale care oferă un prânz cald tuturor care pășesc pragul bisericii. Și după cum e primit și în stilul părintelui, am stat și noi la masă, căci nu puteam să plecăm fără ca să fim primiți și ospătați.
Cu doi ani în urmă, pe lângă biserică a luat ființă atelierul de țesătorie și broderie: ”Sfintele Femei Mironosițe”. Nu poți construi viitorul fără trecut. Scopul este de a dezvolta competențele copiilor, ca prin aceasta să se salveze îndeletnicirile și meșteșugurile tradiționale. ”Dacă tranzităm această perioadă, ne vom salva tradițiile” – vorba părintelui.
O bijuterie ce pune în evidență viața oamenilor de la țară este Casa Muzeu ”Vatra Srămoșească” ctitorie și locul unde te poți mângâia când duci dorul de copilărie, bunei, casă părintească. Anul acesta speră că vor fi finalizate lucrările la casa muzeu.
Călătoria continuă. Părintele ne prezintă toate activitățile, dar.. mai zice Sfinția sa, Dumnezeu are un plan aparte cu el, ca de fapt, cu fiecare dintre noi: Așezământul ”Samariteanul Milostiv” este proiectul său de suflet.