Tânăr din Soroca, trimis în închisoare pentru 20 de ani, pentru omor și tâlhărie

0
689
Foto: ziarulderoman.ro

Procurorii raionului Soroca au obținut în instanța de judecată condamnarea la pedeapsa cu închisoarea pentru un termen de 20 de ani, pentru dublu omor și tâlhărie, a unui tânăr de 21 de ani, care și-a recunoscut vina și a solicitat judecarea cauzei în procedură simplificată, ceea ce i-a redus din termenul pedepsei.

A omorât cu toporul un bătrân de 71 de ani, din satul vecin

Tânărul a comis prima crimă la data de 20 aprilie 2019, la miez de noapte, după ce consumase alcool: în timp ce trecea pe lângă gospodăria unui locuitor al satului vecin – Visoca din Soroca – acesta și-a exprima dezacordul că primul ar fi aprins lumina afară. Mai exact, tânărul a pretins că gospodarul ar fi făcut-o cu scopul ca să-l recunoască pe tânăr. Gospodarul, însă, nu i-a luat în considerare pretenția acestuia și, ca reacție, tânărul a intrat la el în gospodărie și l-a lovit de mai multe ori cu toporul în cap, ceea ce a dus la decesul imediat al bărbatului cu vârsta de 71 de ani.

Infractorul s-a refugiat de la locul faptei în orașul Soroca, unde se adăpostea într-o casă părăsită, așa cum fusese dat în căutare de către autorități. Cetățenii l-au raportat la poliție, în baza anunțului publicat de oamenii legii pe rețelele de socializare, însă nu înainte ca acesta să comită a doua crimă, într-o altă localitate.

Tâlhărie și omor comise în satul natal, asupra unei bătrâne de 77 de ani
După două săptămâni, tânărul a comis o a doua crimă, din care a rezultat și a treia, de aceasta dată – în satul de baștină – Mălcăuți, Soroca. Astfel, acesta a pătruns în casa unei locuitoare cu vârsta de 77 de ani, dar nu înainte ca să-i debranșeze gospodăria de la energia electrică și conexia telefonică. Odată pătruns în casă, a lovit-o pe victimă în mod brutal, a legat-o cu un șiret pe care-l avea pregătit din timp și-i cerea bani. Aceasta, însă, a refuzat să-i ofere banii ceruți, s-a eliberat și a reușit să părăsească locuința. Totuși, infractorul a ajuns-o și a lovit-o cu cuțitul, în regiunea gâtului, iar victima a murit pe loc.


Revenit din armată și certat cu familia

Tânărul de 21 de ani tocmai revenise în sat, după satisfacerea serviciului militar, cu o lună înainte să comită primul omor. Acesta locuia într-o casă părăsită, după ce se certase cu tatăl, care a rămas să locuiască cu fratele mai mic. Proaspătul rezervist intenționa să plece din țară la mama sa, care lucra în Europa. Această intenție însă necesita acoperire financiară pentru perfectarea actelor necesare, iar tânărul nu s-a încadrat în câmpul muncii, dar a ales să obțină bani prin metode ilegale și antisociale, ceea ce a dus la condamnarea lui de către instanța de judecată, la solicitarea procurorilor.
Potrivit legii penale, în cazul în care persoana își recunoaște vina și cere judecarea cauzei în baza probelor deja disponibile, fără cercetări suplimentare, instanța de judecată aplică o pedeapsă cu termen redus.
Sentința a fost pronunțată la data de 27 noiembrie curent și este cu drept de atac.

PUBLICITATE