Întrunirea liderilor organizațiilor sindicale

0
31

Recent, sala de ședințe a Consiliului raional Drochia a găzduit un grup de lideri și reprezentanți ai organizațiilor sindicale, afiliate la Reprezentanța  CNSM, în raionul Drochia. Cu un cuvânt de salut către participanți a venit Oxana Grigoriță, președintele AS Drochia, Federația SINDASP, reprezentantul CNSM în raion. Un discurs succint despre componența și structura CNSM, dar și unele noțiuni și definiții din Legea Sindicatelor a fost susținut de  Anatolie Leahu, președintele Uniunii Teritoriale ”Agroindsind” Drochia, Membru al Consiliului general CNSM. A fost o ședință lucrativă, fiind determinate problemele comune.

La finele ședinței a fost prezentat  planul de acțivități  pentru anul 2019 în raionul Drochia, care începând cu luna martie – decembrie include mai multe activități, cum ar fi masa rotundă cu liderii sindicali, privind  salarizarea unică în sectorul bugetar, consultații juridice, rolul și locul sindicatelor în procesele de judecată ale membrilor de sindicat din raionul Drochia, seminarul ”Sindicat, Federație, Confederație: noțiuni, definiții, structura CNSM, precum și acordarea asistenței organizațiilor primare, privind elaborarea, negocierea și încheierea contractului colectiv de muncă, etc.

În contextul noilor cerințe, organizațiile sindicale ramurale din raionul Drochia vor întreprinde un șir de activități, axate pe soluționarea problemelor prioritare, în beneficiul comunității.

PUBLICITATE