În luna mai la Soroca va avea loc iarmarocul „Produs de Soroca”

0
422

La data de 26 mai la Soroca se va desfășura cea de-a doua ediție a iarmarocului “Produs de Soroca”. În acest sens, autoritățile, șefii de direcții și secții, conducătorii și reprezentanți ai mai multor instituții și alte persoane implicate în desfășurarea evenimentului, au discutat în cadrul unei ședințe detalii cu privire la organizarea iarmarocului, numărul de participanți și condițiile de participare. Potrivit organizatorilor, în acest an iarmarocul se va desfășura concomitent cu festivalul de muzică populară “Victor Postolachi”, unde vor participa orchestre din Soroca, din zona de nord a țării, dar și orchestra „Lăutarii”, condusă de Nicolae Botgros.

  • Elementul de bază este faptul că iarmarocul se desfășoară paralel cu o activitate cultural-artistică, Festivalul de muzică populară “Victor Postolachi”, un festival unde aproape întotdeauna este prezent Nicolae Botgros. Vom avea trei orchestre din Soroca, totodată ne axăm pe colaborarea cu Colegiul “Nicolae Botgros”, care vor fi actorii de bază la deschiderea acestui eveniment. Sper că va fi o activitate frumoasă, ca să putem promova și genul artistic al muzicii populare și producătorii din Soroca. Desigur va întregi sărbătoarea orchestra „Lăutarii”, – a precizat Grigore Bucătaru, șeful Secției Cultură și Turism Soroca.

Autoritățile raionale își propun ca ediția din acest an să fie și mai interesantă și atractivă pentru soroceni.

  • Este o tradiție bine începută de a promova producătorii din Soroca. Agenții economici au manifestat deschidere și interes pentru acest iarmaroc. Trebuie să promovăm produsele noatre atât la nivel național cât și internațional, deoarece în raionul soroca se produc multe lucruri bune și frumoase, iar oamenii trebuie să cunoască acest lucru. Sperăm să fie o zi de duminică frumoasă și pentru agenții economici care își vor prezenta produsele, dar și pentru sorocenii care vor veni să viziteze iarmarocul. Acum nu este ușor de produs ceva, trebuie să ai și unde comercializa ceea ce faci, totodată astfel, se crează noi locuri de muncă, alocări la buget, iar odată cu acest eveniment ne dorim să creăm posibilități agenților economici, să vină oaspeții să vadă produsele noastre, ca ulterior să crească cererea pentru aceste produse, – a specificat președintele raionului Soroca, Ghenadie Muntean.

Și în acest an iarmarocul „Produs de Soroca”, se va desfășura în Piața Libertății din municipiul  Soroca, la ora 10.30. În cadrul  iarmarocului “Produs în Soroca”, agenții economici, producătorii, prestatorii de servicii și meșterii populari din raionul Soroca își vor prezenta produsele. Iarmarocul vine să promoveze atât imaginea culturală a  raionului, dar și sfera economică locală.

PUBLICITATE