Căruțașii și conducătorii motocultoarelor instruiți de polițiști

0
337

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului Național de Patrulare în comun cu angajați ai Inspectoratului de Poliție Soroca au desfăşurat o acţiune de prevenire a accidentelor rutiere produse din cauza neechipării corespunzătoare a conducătorilor de vehicule cu tractiune animalã şi a motocultoarelor.

Acţiunea s-a desfăşurat în satul Bădiceni din raionul Soroca. Aici polițiștii  au adresat recomandări cu privire la comportamentul pe care conducătorii acestor mijloace de transport trebuie să îl aibă în deplasarea pe drumurile publice, pentru a nu fi un pericol pentru ei înşişi, precum şi pentru ceilalţi participanţi la trafic.  Totodată cei prezenți au fost informați despre modul de deplasare, capacitatea încărcăturii, echiparea mijloacelor de transport cu elemente reflectorizante și amenzi.

Cu ocazia acţiunii, poliţiştii au distribuit veste cu elemente  reflectorizante care reprezintă un accesoriu pe care trebuie să-l poarte pe drumurile publice cei care conduc motocultoare şi vehicule cu tracţiune animală. Oamenii au mai fost informați și despre modul de înregistrare a mijlocului de transport cu tracțiune animală.

Un alt subiect  care i-a interesat pe conducătorii prezenți  a fost și amenzile. Potrivit șefului Plutonului de Patrulare Nord Soroca –Florești, Gavril Ghilas, pentru încălcările  regulamentului circulației rutiere conducătorii de vehicule cu tracțiune animalã şi a motocultoarelor li se vor aplica amenzi de la 150 la 600 de lei. Iar pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate aceștia riscă amendă de până la 25 mii de lei.

PUBLICITATE