Computere noi pentru 20 de instituții de învățământ general

0
84

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a transmis astăzi 150 de computere noi pentru 20 de instituții de învățământ general din raioanele Călărași, Căușeni, Edineț, Fălești, Florești, Hîncești, Ialoveni,  Soroca, Strășeni, Ștefan Vodă, Taraclia și Telenești.

În debutul evenimentului, secretarul general de stat Igor Șarov a felicitat instituțiile beneficiare, menționând că formarea competenţelor digitale ale elevilor și cadrelor didactice, dezvoltarea capacităţilor de utilizare a resurselor TIC, dar și îmbunătățirea procesului de predare-învățare nu pot fi realizate eficient fără utilizarea instrumentelor electronice performante. ,,Completarea parcul de calculatoare al instituțiilor de învățământ din întreaga țară cu computere și tehnică modernă se înscrie în lista priorităților ministerului în vederea implementări TIC în educație. Mulțumim partenerilor din Provincia Jeju pentru această investiție în sistemul de învățământ din țara noastră”, a afirmat oficialul.

Computerele au fost donate în anul 2018 Ministerului Educației, Culturii și Cercetării de către Republica Coreea, în urma semnării Memorandumului de înțelegere privind cooperarea în domeniul TIC cu Oficiul Special Guvernamental pentru Educație al Provinciei Jeju.

Instituțiile de învățământ beneficiare sunt selectate conform următoarelor criterii:

Numărul total al elevilor;

Numărul elevilor cu reședință în alte localități;

Standarde minime de dotare TIC pentru instituțiile de învățământ general.

Valoarea totală a computerelor este de peste 125 de mii de dolari SUA.

PUBLICITATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.