Raionul Soroca s-a înfrățit cu județul Tulcea, România

0
200

Marți, 14 august, președintele Consiliului Raional Soroca, Ghenadie Muntean și președintele Consiliului Judetean Tulcea, Horia Teodorescu au semnat la Tulcea, Înțelegerea  de Cooperare între cele două regiuni.

Conform Înţelegerii părţile vor coopera, în vederea creşterii capacităţii instituţionale a autorităţilor publice locale din localităţile lor, cu scopul asigurării dezvoltării economico-sociale a comunităţilor locale, precum şi pentru implementarea unor proiecte transfrontaliere.

” Frații între frați se ajută și este o mare mulțumire din partea sorocenilor că am simțit că atât Guvernul României, cât și dumneavoastră sunteți alături de noi, ne ajutați să facem pași concreți spre marea familie Uniunea Europeană. Vă invităm încă o dată la Soroca, unde veți vedea că suntem un raion dornic de a munci și de a face lucruri frumoase. “, a declarat președintele raionului Soroca, Ghenadie Muntean.

„Mă bucur că am reușit să facem acest pas, care începe prin a ne cunoaște unii pe ceilalți, dar care va trebui concretizat de-a lungul timpului în colaborări în mai multe domenii: cultură, educație și știință, sănătate, administrație  locală, mediu, economie și investiții, sport, turism și agricultură “, a menționat președintele Consiliului Judetean Tulcea, Horia Teodorescu.

La întalnire au mai participat, din partea Consiliului Raional Soroca, vicepreședintele Vladimir Nicuța și secretarul consiliului Stela Zabrian.

La fel membrii delegaţiei au mai participat la ceremonialul militar și religios dedicat eroilor marinari, acțiune organizată de Garnizoana Tulcea în cadrul festivităților dedicate Zilei Marinei Române.

PUBLICITATE