Au petrecut o zi frumoasă alături de polițiști și bunicii grijulii

0
256

Copiii din tabăra de odihnă pentru copii „La Dombravă” din satul Volovița, raionul Soroca, au petrecut o zi interesantă alături de angajații Inspectoratului de Poliție Soroca, dar și a bunicilor grijulii, care nu lasă copii fără supraveghere nici în timpul vacanței de vară. Astăzi, 4 iulie, în cadrul instituției  a  avut loc sărbătoarea  ,,Ziua Fundițelor” și  “Judecata lui Neptun” cu genericul ,,Fundițe am conficționat, de Neptun noi am scăpat”. Aici, polițiștii, președintele proiectului ,, Bunicii Grijulii”, Valeriu Petcu,  voluntara Claudia Șaragov, împreună cu educatorii taberei de odihnă au desfășurat mai multe activitați informative unde copii au aflat mai multe lucruri utile pentru siguranța lor.

 În cadrul acestor activități, copiii de la mic la mare au fost familiarizați cu drepturile copilului, regulile de comportare la domiciliu și în societate, despre pericolul abandonului de domiciliu, precum și a taberei de odihnă în care se află la moment, siguranța personală și a bunurilor materiale, siguranța la traficul rutier, dar și siguranța în mediul on-line.

De asemenea copiii au fost sensibilizați referitor la consecințele situațiilor cu caracter excepțional (cazuri de înec, incendii și electrocutări), despre măsurile de securitate, riscurile la care pot fi expuși în timpul scăldatului, polițiștii oferindu-le pliante informative în care sunt indicate numerele de telefoane la care pot apela imediat atunci când sunt amenințați sau sunt în primejdie.

Foto: IP Soroca
Foto: IP Soroca

Actualmente în tabăra de odihnă ,,La Dumbrava” din comuna Volovița se odihnesc 300 copii.

 

PUBLICITATE