„Sănătatea este o comoară pe care puțini știu să o prețuiască, deși aproape toți se nasc cu ea” (Hipocrate)

0
829

La 15 iunie, curent, lucrătorii medicali și farmaciștii din raionul Drochia au marcat Ziua Profesională. Evenimentul a fost organizat de Consiliul raional Drochia, în parteneriat cu instituţiile medico-sanitare publice din raion şi Secția Cultură.

Oaspeți de onoare la sărbătoarea medicilor au fost: Ion Dascal, preşedintele raionului Drochia, Igor Grozavu, vicepreşedinte al raionului Drochia,responsabil de domeniul sănătate şi protecţie socială, Corneliu Padnevici, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, care au adresat mesaje de felicitare lucrătorilor medicali, ce-și onorează cu înalt profesionalism  nobila misiune de a sta la straja sănătății cetățenilor. Au exprimat respectul profund și înalta apreciere pentru munca plină de sacrificiu. De asemenea oficialii au mențonat că vor încuraja și susține activitatea cadrelor medicale și toate inițiativele frumoase întru asigurarea unei societăți prospere și sănătoase.
Mesaje de felicitare au adresat și Emilia Lopatenco, şef, IMSP Centrul de sănătate Drochia «Anatolie Manziuc», Galina Maximciuc, directorul, IMSP Spitalul raional Drochia „Nicolae Testimiţeanu”, Elena Moraru, şef, Staţia raională de urgenţă Drochia, Iurie Babin, medic-şef Centrul de sănătate publică Drochia. În semn de recunoștință pentru munca plină de sacrificiu și măiestrie profesională , au fost înmînate diplome şi menţiuni din partea preşedintelui raionului Drochia,d-lui Ion Dascal şi Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, iar din partea d-lui Corneliu Padnevici, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, au fost oferite Scrisori de Gratitudine pentru lucrătorii medicali, aflați la odihna binemeritată.       Evenimentul a fost anticipat  de un program atistic inedit cu formația ”Art- Soiuz- Band”, conducător artistic Alexandru Tîrșu, susținut de  neîntrecuții interpreți Cristina Pînzaru-Bațura și Alic Pînzaru, prezentat cu mult har de moderatoarea Sorina Mațibon.

Ne întrebăm de atîtea ori: ”Cine sunt cei în halate albe care salvează vieţi omeneşti?”  Sunt  îngerii păzitori, preschimbați  în în chip de om, care-și îndeplinesc cu dedicație meseria nobilă de medic.
Da, medicul este cel care încearcă să facă uneori chiar imposibilul, pentru a ușura suferințele  și a dărui acea speranță în ziua de mine,pentru ca noi să putem avea în preajmă  persoanele dragi. Josh Billings afirma  ” Sănătatea e ca banii, niciodată nu vom avea o adevărată idee de valoarea sa până când o vom pierde”. Sănătatea este cea mai de preţ comoară a unui om. Merită admirație devotamentul profesional și munca neobosită a lucrătorilor medicali în salvarea vieţii miilor de pacienți, dedicația, receptivitatea și căldura sufletească, pe care o dăruie necondiționat fiecărui din ei.

 Sunteți străjerii sănătații noastre,

Cu sufletul deschis, mărinimos

In  față  ne-nchinăm Măriei voastre

C-aveți un lucru greu si migălos.

Voi sunteți salvamarii vieții noastre

Și grija voastră nu are hotar

Voi ne feriți de bolile nefaste,

Tămăduiți de răni și de amar.

Că Dumnezeu  v-a dat un Dar anume –

Grijă s-aveți de viața tuturor

Munca de medic este o minune –

Al sănătății ești Ambasador!

La mulți ani, semănători de viață și speranță! La mulți ani de Ziua lucrătorului medical și a farmacistului!

PUBLICITATE