Zi de vis, zi de neuitat!

0
274

La 1 iunie, curent, când peste tot se sărbătorește Ziua Internațională a Copilului, orașul Dondușeni s-a transformat într-un epicentru al copilăriei.

Chiar de dimineață, orașul a devenit foarte populat, mic și mare, mămici, tătici, de bunici nici că mai șovăim, deoarece majoritatea copiilor raionului Dondușeni au venit la sărbătoare.

Există un univers deosebit de important pentru orice om de orice vârstă, și aceasta este copilăria. Cine din maturi n-a fost vreodată surprins plăcut de amintirile din copilărie? Probabil aceasta a și marcat includere maxim de activă a dondușenenilor la marcarea sărbători vizate. Pregătirile anticipate au fost intense, cu nuanță de mistere și surprize pentru a provoca interes.

Răsărite ca ciupercile după ploaie, divertismentele și inventarul de distracție, surprizele au împânzit drumul și aleea parcului: scrânciob, tobogane, bătut, chioșcuri cu dulciuri, cireșe și căpșuni, înghețată.

Președintele raionului, Vadim Lesnic, a deschis sărbătoarea printr-un îndemn a copiilor la distracții, competiții, aventuri, dansuri.

Orășelul s-a divizat în microsectoare pe interese:

Sectorul sportiv a dat start desfășurării competițiilor printr-un marș spectaculos al sportivilor, după care au urmat: cross, turneu la trântă, sărituri cu coarda, arwrestling, șah, dame, competiții cu bicicleta și Skeit Penny;

Sectorul artistic a atras iubitorii de cântec, microfon liber și scenă improviztă;

Sectorul cu povești: teatru de păpuși, actori păpușari, mini-spectacol și jocul cu copiii;

Sectorul Magia Creației: master- class la origami, aplicații biser ș.a.;

Sectorul distractiv sau havuzul culorilor: picturi pe față, tatuaj;

Sectorul lectură: promovarea cărților, lectură sub cerul liber;

Sectorul sănătății: activități de promovare și cunoaștere a modului de viață sănătos.

Sectorul 112, poliția și pompierii au făcut demonstrații de armament și a autospecialei, concursuri pentru copii și părinți.

Pentru a evita rătăcirile în labirintul orășelului de distracții, au fost afișate hărți de orientare spațială și indicatoare spre fiecare sector în parte.

Dar cea mai spectaculoasă surpiză a fost  Festivalul Culorilor.

DJ, muzică electronică, pudră colorată Holi Gulal, toate acestea au fost ca o explozie de bucurie, agrement și libertate.

Pudra colorată este absolut inofensivă și este 100% naturală, conținând 99,5% făină de porumb și 0,5% culori comestibele. Această precizare este pentru maturi, deoarece copiii, fiind colorați, au uitat de școală  și de examene, de responsabilități și au primit o terapie benefică mult mai eficientă decât cea  a psihologilor. Dinamica dansului, jetul de apă și spume au spălat stresul și alte nuanțe negative. Copiii au văzut viața în roz și au rămas satisfăcuți și mândri, că în orășul lor, la capăt de țară, s-a desfășurat un astfel de eveniment de anvergură.

Calde mulțumiri președintelui raionului, consiliului raional, sub egida căruia s-a desfîșurat această sărbătoare și tuturor celora care au contribuit la sponsorizări și organizare.

PUBLICITATE