“Aleea Siguranței” inaugurată la Soroca

0
329

În parcul Grigore Vieru din municipiul Soroca a fost amenajată o Alee a Siguranţei. Inspectoratul de  Poliţie Soroca a instalat pe una din alei mai multe panouri, care îi informează pe trecători despre siguranţa în trafic, cum să-şi protejeze locuinţele, maşinile şi buzunarele de hoţi, dar și cum să-și pregătească copiii să reacționeze în situațiile de risc.

Localnicii susțin iniţiativa poliţiei şi spun că astfel de panouri trebuie să fie instalate pentru ca oricare trecător să poată face cunoștință cu principalele reguli de siguranță.

Cei care vor merge prin parcul Grigore Vieru, vor putea citi următoarele mesaje:

  • Copilul tău trebuie să știe cum să evite situațiile de risc. Învață-l, nu-l blama. Educă-l și pregătește-l de situații complicate, nu-l izola.
  • Geamul deschis, corespondența nepreluată, poze demonstrative cu bunuri din casă și plecarea de la domiciliu plasate pe site-urile rețelelor de socializare sunt invitații directe pentru hoții de locuințe.
  • Zilnic minim 5 persoane devin victim ale escrocilor! Persoane necunoscute, vânzătorii dubioși, cerșetorii nu sunt prietenii tăi. Verifică informația sau produsul care îți este oferit.
  • Ai grijă de bunurile personale: pormoneu, telefon mobil și alte lucruri valoroase, atunci când te deplasezi cu transportul public sau te afli în locuri aglomerate. Un moment de neatenție te poate face victimă.
  • Alcoolul: distracție temporară cu consecințe de durată. Oare se merită să devii infractor sau victimă?
  • Să te ferești de hoții de automobile este simplu: evită să lași obiecte de valoare la vedere, astfel încât să reduci tentația hoților auto.

PUBLICITATE