„Alfa-Nistru” tinde spre perfecţiune. Va fi prima companie din Moldova care va obține certificatul Global GRASP.

0
829

Una dintre cele mai mari companii producătoare de conserve din nordul țării, „Alfa-Nistru”, din Soroca, a decis să devină prima în țara noastră care ar deține un certificat european ce va recunoaște responsabilitățile sociale și anume certificatul Global GRASP.

GRASP înseamnă GLOBALG.A.P. Risk Assessment on Social Practice este un modul suplimentar benevol pentru utilizare imediată, care a fost dezvoltat pentru a evalua practicile sociale într-o întreprindere agricolă. Abordează aspectele specifice ale siguranței muncii, protecția sănătății și interesele sociale ale angajaților.

Reprezentanții S.A. “ALFA-NISTRU” susțin că  resursele umane sunt importante și valoroase pentru o întreprindere, deaceea ei își doresc ca angajații să-și cunoască drepturile, să se simtă în siguranță la locul de muncă și să dispună de toate facilitățile.

Conducerea întreprinderii din Soroca și-a exprimat intenția, de a obține acest certificat, după ce reprezentanții acesteia au participat la o misiune de afacere în cadrul expoziției Fruit Logistica de la Berlin, unde au reușit să stabilească relații cu traideri din Germania și Italia. Una dintre condițiile înaintate de ei a fost obținerea certificatului Global GRASP. Administrația S.A. “ALFA-NISTRU”, își propune ca pînă la finele acestui an să obțină  Global GAP și Global GRASP. Societatea pe Acțiuni „Alfa-Nistru” de la Soroca are peste 500 de angajați, permanenți, dar și sezonieri. Până la moment nici o întreprindere din Moldova nu este certificată  Global GRASP.

S.A. “ALFA-NISTRU” funcționează deja 50 de ani și de-a lungul existenței a atins rezultate remarcabile – dintr-o mică unitate de producere a sucurilor a devenit o Asociație de Producere considerabilă, care cuprinde fabrica de conserve și Centrul de Deservire al Fermierilor cu 1800 hectare de pămînturi proprii și arendate, bine îngrijite și roditoare.

 

Întreprinderea „Alfa-Nistru” S.A are ca domeniu de activitate producerea şi comercializarea sucurilor şi conservelor de o catitate înaltă. Obiectivul principal al intreprinderii este de a asigura disponibilitatea de produse de calitate înaltă, gustoase, sănătoase şi sigure pentru consum. Fabrica furnizează pe piață mai bine de 40 tipuri de produse conservate “VIS” din legume, fructe și pomușoare.

Recent utilajele întreprinderii au fost înlocuite cu altele mai moderne, care includ linii de procesare de înaltă eficacitate, cu capacitatea de prelucrare de până la 100 mii tone de materie primă pe an. Produsele marca VIS sunt bine cunoscute atît pe teritoriul țării, cît și peste hotare. De-a lungul anilor întreprinderea a reușit să obțină locuri de frunte la diverse nominalizări, atât la nivel local, național, cât și internațional.În urma executării auditului internațional, compania «Alfa-Nistru»  a fost certificată în conformitate cu standardele internaționale ale sistemului de management în siguranța alimentară ISO 22000:2005.

PUBLICITATE