Cu pași mici spre un scop mare

0
155

În incinta primariei com. Rublenița, la 26 februarie, conducerea Inspectoratului de Poliție Soroca, a organizat o întrunire împreună cu locuitorii comunei. Marea majoritate a persoanelor prezente fiind cele de vîrsta a treia. Angajații inspectoratului au comunicat celor prezenți despre beneficiile și eficiența pe care o are proiectul “Bunicii Grijulii”, implimentat de către IGP în întreaga țară. La întrunire, au fost difuzate secvențe video cu experiența acumulată peste hotare, de către conducerea IGP.
În cadrul activității, a fost prezentat bunicul volutar din comună, care va servi drept exemplu pentru cei mai grijulii bunici din localitate.

Campania „Bunicii grijulii” este inspirată din practica unor oraşe din Italia. Campania are drept scop prevenirea accidentelor cu implicarea copiilor, totodată în acest mod pensionarii se vor simţi mai utili pentru societate. În anul 2017 s-au produs 300 de accidente, în urma cărora au murit 12 copii.

În cadrul primei etape Campania “Bunicii Grijulii”, este implimentată la Soroca în satele Rublenița și Volovița, dar și în patru  sectoare din municipiul Soroca.

PUBLICITATE