Subiectul zilei: Câini otrăviți la Drochia?

0
341
Foto: facebook/Tatiana Yurchenko

Pe o rețea de socializare au fost publicate astăzi mai multe postări precum că la Drochia sunt otrăviți câinii. Localnicii orașului au venit cu păreri împărțite, în timp ce unii învinuiesc primăria de cele întîmplate, alții opinează că aceasta ar fi o nouă provocare în adresa primarului.

Amintim că anterior primăria a anunțat că la sfârșitul lunii ianuarie, la Drochia va începe acțiunea de sterilizare a cîinilor, însă aceasta a fost amânată din cauza înghețurilor.

Am solicitat părerea primarului orașului, Nina Cereteu, în acest sens, care susține că procedura de sterilizare a câinilor din oraș încă nu a fost inițiată, iar zvonurile precum că sunt otrăviți cîinii, nu au nici o legătură cu sterilizarea patrupezilor.

     Nici într-un caz nici primăria nici Gospodăria Locativ Comunală nu otrăvește câinii din oraș. În buget au fost alocați bani pentru finalizarea azilului pentru câini, primăria are încheiat contract cu o clinică veterinară din oraș de sterilizarea a câinilor. Am anunțat anterior că dacă de pe data de 22 ianuarie, va vedea cineva că au loc acțiuni de capturare a câinilor, prin injectarea soluțiilor sedative să nu se sperie. Însă pentru că s-au schimbat condițiile climaterice și au fost înghețuri, nimeni nu s-a apucat pe asemenea vreme de sterilizarea lor. Am convenit cu medicul că acțiunea va fi demarată odată cu încălzirea timpului. Deaceea confirm că la moment nu se întreprinde nici o acțiune în acest sens. Consider că este o provocare, a precizat Nina Cereteu, primarul orașului Drochia, pentru Ziarul Nostru.

 

 

PUBLICITATE