Marfă de contrabandă, de un milion de lei, depistată într-un microbuz în apropierea satului Șolcani

0
1353

Un bărbat de 40 de ani a fost prins la frontieră, în apropierea satului Șolcani, raionul Soroca, în timp ce transporta 26 de saci cu marfă de larg consum, fără acte de proveniență și deținere. Polițiștii de frontieră din Direcția regională Nord documentează cazul sub toate aspectele legale pentru elucidarea circumstanțelor și luarea măsurilor legale ce se impun în privința bărbatului.

La data de 10 ianuarie, conform unei informații operative, în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Cosăuți s-au desfășurat mai multe acțiuni pe linia prevenirii și combaterii transportului ilicit de bunuri peste frontieră. Astfel, echipajul Poliției de Frontieră a oprit în trafic un mijloc de transport de model Mercedes 313, cu numere de înmatriculare moldovenești.

În urma verificărilor, s-a depistat o cantitate de mărfuri în asortiment, volumul cărora număra 26 de saci. Bărbatul, care se afla la volanul microbuzului, nu deținea niciun document de proveniență sau vreun act de însoțire a acestora. Ba mai mult, acesta a comunicat că nu cunoaște nimic despre încărcătură, deoarece a fost rugat de o cunoștință să transporte lotul de bunuri la destinație.Marfa, valorificată inițial la suma de aproximativ un milion de lei, a fost ridicată și depozitată la sediul SPF ”Cosăuți”, până la finalizarea cercetărilor.

Foto: Poliția de frontieră

 

PUBLICITATE