Polițiștii de patrulare au sădit copaci de Ziua Înverzirii Plaiului

0
377

De Ziua Înverzirii Plaiului în toate raioanele ţării au fost desfăşurate activităţi de extindere a suprafeţelor cu vegetaţie forestieră. Astfel, la data de 29 octombrie, angajații Plutonului de Patrulare Soroca-Florești al companiei nr. 2 Bălți a Regimentului de Patrulare Nord, împreună cu polițiștii juniori, au participat la înverzirea plaiului natal, prin sădirea pomilor în parcul “Paradis” din regiunea Soroca Nouă.

„Un arbore pentru dăinuirea noastră” este principala campanie națională de plantare a arborilor din Republica Moldova. În anul 1995 a fost semnat un decret prezidențial privind instituirea Zilei Naţionale de Înverzire a Plaiului „Un arbore pentru dăinuirea noastră” în prima sîmbătă a lunii aprilie, iar din anul 2011 se marchează în ultima sîmbătă a lunii octombrie.

În întreaga țară în perioada octombrie-noiembrie au loc ample lucrări de plantare, atît în fondul forestier cît și pe terenurile altor deținători. În acest proces sunt antrenați sivicultorii și angajații structurilor de stat, companii private, instituții de învățămînt care prin exemplul lor vin să educe în mod special tînăra generație prin salubrizarea spațiilor verzi, plantarea arborilor și crearea unei atitudini corecte față de natură. În fiecare an tot mai multe instituții de stat și private din sectorul urban și cel rural contribuie centralizat sau independent la extinderea suprafețelor cu vegetație forestieră și înverzirea plaiului.

PUBLICITATE