Bombă în apropierea s.Dumbrăveni

0
646

 

O bombă aruncător calibrul 56 m.m din perioada din cel de-al II Război Mondial a fost depistată în apropierea s. Dumbrăveni, raionul Soroca, de către un mecanizator în timpul recoltării grîului.

La faţa locului au intervenit reprezentanţii Direcţiei Situaţii Excepţionale, Inspectoratului de Poliţie cît şi a Centrului Militar Soroca. Specialiștii au întreprins măsuri de încercuire şi păză pînă la sosirea geniştilor. Ulterior muniția a fost ridicată şi dezamorsată.

În acest context Direcţia Situaţii Excepţionale Soroca atenţionează că sub denumirea generală de muniţii sunt incluse cartuşele pentru arme militare, de tir şi de vînătoare, proiectilele, bombe sau aruncătoare de rachete, muniţii reactive, torpile, mine, cartuşe de semnalizare, petarde, grenade, bombe sau orice elemente încărcate cu substanţe explozibile.

Potrivit inspectorului SPC al DSE Soroca, Eugeniu Doga, muniţiile neexplodate descoperite constituie un pericol deosebit pentru oameni. Pentru prevenirea accidentelor munițiile nu trebuie atinse, lovite sau mișcate, nu trebuie introduse în foc sau lăsate la îndemîna copiilor. Aceste obiecte trebuie păzite pînă la sosirea organelor de poliţie sau a Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţii Excepţionale.

În caz de depistare a muniţiilor neexplodate anunţaţi imediat Inspectoratul de Poliţie, autorităţile administraţiei publice locale şi Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţii Excepţionale Soroca la nr. de telefon 901.

PUBLICITATE