Amenzi de până la 20 mii de lei pentru cultivarea macului

0
517

Trei cazuri de cultivare ilegală a plantelor de mac au fost depistate de polițiștii din Drochia. Două cazuri au fost înregistrate în localitățile Țarigrad și Chetrosu. Oamenii legii au identificat doi bărbați, care cultivau plante de mac în grădină. Un alt caz a fost depistat în gospodăria unui bărbat, din s. Pelinia, unde au fost găsite 179 plante de mac.

Pe acest caz urmează a fi inițiată o cauză penală, persoana culpabilă de această infracțiune riscă amendă de la 10000 la 20000 lei sau muncă neremunerată în folosul comunității de până la 100 de ore. În toate cele trei cazuri plantele au fost ridicate și sigilate pentru a fi supuse expertizei chimice.
În cadrul operațiunii desfășurate pe parcursul perioadei estivale, când se cultivă cânepa și macul, acțiunile poliției sunt orientate către identificarea și verificarea în localități a cotelor de pământ ce aparțin persoanelor fizice sau juridice, pentru a depista cazurile de cultivare ilicită a plantelor cu conținut narcotic, precum și a locurilor de creștere haotică, pentru a întreprinde toate măsurile pentru nimicirea lor și verificarea persoanelor anterior atrase la răspundere pentru comiterea contravențiilor și infracțiunilor, ce țin de cultivarea plantelor cu conținut narcotic.

PUBLICITATE