Festivalul covorului moldovenesc „ROSTAR” a adunat lume frumoasă la Bădiceni

0
158

Astăzi, 13 august, în satul Bădiceni raionul Soroca, care este cunoscut în ținutul Sorocii pentru covoarele sale frumos lucrate s-a desfășurat cea de-a doua ediţie a Festivalului covorului moldovenesc „ROSTAR”, la care femeile din sat au scos din Casa cea Mare covoarele primite cândva drept zestre sau țesute chiar de ele în clipele scurte de răgaz.

Evenimentul a fost organizat de către secția Cultură și Turism a Consiliului raional Soroca și Primăria comunei Bădiceni cu începere la orele 10.30 cu o Paradă a portului popular.

În cadrul deschiderii oficiale a Festivalului, Președintele raionului Soroca dl Veaceslav Rusnac a venit cu un mesaj de felicitare către autoritățile locale și participanți pentru buna organizare și faptului că reușesc să animeze viața satului prin astfel de evenimente.

Vizitatorii au avut parte de o expoziție a covoarelor, a meșterilor populari din raion și republică. Atmosfera de sărbătoare a fost întregită de prestația colectivelor artistice din raioanele Soroca, Drochia, Şoldăneşti, dar și a artiştilor profesionişti din Chişinău: Maria Iliuţ, ansamblul „Crenguța de Ierdă” și formaţia „Taraf Chişinău New”.

PUBLICITATE