Amenzi aplicate de către inspectorii de mediu

0
76

În urma unei razi efectuate de către inspectorii de mediu din Soroca, a fost depistat un individ care a vătămat 23 de arbori de specia nuc. Această vătămare nu numai că a afectat mediul, ci a și a generat un prejudiciu în valoare de 993,6 lei. Inspectorii de mediu, au întocmind un proces-verbal cu privire la contravenție, în temeiul art. 122 alin. (1) Cod Contravențional, și au aplicat o amendă în valoare de 2500 lei.

Un alt aspect îngrijorător parvenit de la Inspectoratul de Poliție Soroca și Întreprinderea de Stat pentru Silvicultură Soroca, unde este reprezentat de tăierea ilegală a arborilor, situație evidențiată în două procese-verbale, au fost aplicate amenzi în total de 5000 lei pentru astfel de încălcări ale legii.

În plus, prejudiciul provocat mediului în urma acestor acțiuni a fost estimat la suma de 1616,4 lei.

Acțiunile iresponsabile ale unor indivizi au un impact negativ asupra ecosistemului și a mediului în general. Arborii sunt elemente vitale pentru menținerea echilibrului natural, asigurând un aer curat și un habitat sănătos pentru diverse specii de plante și animale.

Inspectoratul pentru Protecția Mediului reamintește comunității că protejarea naturii este o responsabilitate comună. Este imperativ să fim conștienți de consecințele acțiunilor noastre și să ne asigurăm că respectăm legile și regulamentele care protejează mediul înconjurător.

PUBLICITATE