Vizită de lucru în satele Volovița, Vasilcău și Racovăț, în cadrul proiectului ”Apă – necesitatea primordială pentru o viață calitativă în Regiunea de Dezvoltare Nord”

0
37

În data de 29 iunie, Președintele raionului Soroca dl Veaceslav Rusnac, împreună cu directorul Agenției de Dezvoltare regională Nord dna Maria Prisacari, au efectuat o vizită de lucru în satele Volovița, Vasilcău și Racovăț, unde se desfășoară lucrări ale proiectului ”Apă – necesitatea primordială pentru o viață calitativă în Regiunea de Dezvoltare Nord”.

Începând cu data de 10 august 2020, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a lansat un apel de proiecte de dezvoltare regională, finanțate din sursele Fondului național pentru dezvoltare regională.

În acest Program, Consiliul raional Soroca a participat atât în calitate de Aplicant, cât și ca Partener.

Astfel, urmare a evaluării de către Comisia interminesteriala a proiectelor pentru finanțare din FNDR, a fost selectat și proiectul: Apă – necesitatea primordială pentru o viață calitativă în Regiunea de Dezvoltare Nord. Parteneri ai proiectului sunt: Primăriile Volovița, Vasilcău, Racovăț, Vărăncău, IP Tabara de odihnă „La Dumbrava,” și ÎM ,,Parvolina”.

Domeniul de intervenţie/sector în cadrul acestui proiect este – Aprovizionare cu Apă și Sanitație, iar ca beneficiari finali vor apărea locuitorii din 6 localități beneficiare ale raionului Soroca, 47 agenți economici, 17 instituții publice și IP Tabăra de odihnă ,,La Dumbrava”.

La data de 21.02.2022 a fost semnat Contractul de finațare între ADR Nord și Consiliul raional Soroca.

Valoarea totală a proiectului constituie 33 279 780,00 lei, suma solicitată de la FNDR 29 951 800,00 lei, contribuția Consiliului Raional Soroca este de 3 327 980,00 lei, ce constituie (10%).

Desemnat ca Antreprenor pentru execuția lucrărilor este SRL ”Izodrom Gaz”, termenul limită de execuție este de 14 luni (30.09.2023).

PUBLICITATE