Sărbătoare frumoasă pentru polonezii din Soroca

0
103

Ziua Diasporei Poloneze, Ziua Drapelului Republicii Polone și Ziua Constituției au fost marcate frumos de către membrii Organizației Polonezilor din municipiul Soroca la sediul organizației “Casa Poloneză”.

Anul acesta, polonezii din Soroca care sărbătoresc în mod tradițional aceste zile, s-au bucurat de prezența la eveniment a reprezentanților Ambasadei Poloniei în Republica Moldova, viceconsulul RP și viceprimarul  municipiului Soroca, Anna Ojog. Oficialii, au felicitat membrii organizației, dar, totodată au ținut să aprecieze efortul depus la păstrarea tradițiilor și culturii poloneze. E de menționat faptul că primăria Soroca are o frumoasă colaborare cu Uniunea Polonezilor, în acest sens Soroca a beneficiat, pe parcursul anilor, de susținerea guvernului polonez în implementarea mai multor proiecte.

Rodica Mlinscaia, președinta, Asociației Obștești „Uniunea Polonezilor din Soroca”, în cadrul evenimentului a mulțumit Ambasadei și Consulatului Poloniei pentru suportul continuu acordat organizației, precum și autorităților locale pentru susținerea polonezilor din municipiu.

Cele două ansambluri – vocal și de dansuri „Stocrotca” al comunității polone i-a bucurat pe cei prezenți cu un spectacol de cântece din folclorul polonez, dar și cu dansuri. Cu un program artistic au venit și elevii Colegiului de Arte Nicolae Botgros, care are o frumoasă colaborare cu organizația polonezilor.

În cadrul evenimentului au fost decernați cu diplome mai mulți elevi care studiază limba polonă, participanții care s-au implicat la desfățurarea evenimentului, dar și președinții comunităților etnice din raion, care la fel au o colaborare fructuoasă cu organizația.

Organizația polonezilor din municipiul Soroca are în prezent circa 70 de membri. Aceasta a fost  înființată în anul 2010.

PUBLICITATE