Tăieri neautorizate la Trifăuți

0
62

În urma unei razii efectuate în pădurea Trifăuți din raionul Soroca, inspectorii de mediu au descoperit un caz de tăiere neautorizată a unor arbori din fondul silvic. În urma investigațiilor efectuate, s-a constatat că doi locuitori ai satului au tăiat ilegal patru arbori de specii de stejar și frasin, cauzând un prejudiciu mediului în valoare de 622,8 lei.

Pentru aceste acțiuni ilegale, inspectorii de mediu au întocmit două procese-verbale de contravenție, în temeiul articolului 122 alineatul (1) din Codul Contravențional, aplicând amenzi în valoare de 2500 lei pentru fiecare caz.

Masa lemnoasă tăiată ilegal, cu un volum de 2,2 metri cubi, va fi încredințată Întreprinderii de Stat pentru Silvicultură din Soroca.

Inspectoratul pentru Protecția Mediului subliniază că este important să protejăm fondul silvic și să evităm tăierile ilegale care afectează mediul înconjurător și echilibrul ecologic.

Inspectorii de mediu vor lua măsuri mai ferme pentru a preveni astfel de cazuri de încălcare a legii și pentru a asigura respectarea normelor privind exploatarea și gestionarea durabilă a resurselor forestiere.

PUBLICITATE