FESTIVALUL ”PE-UN PICIOR DE PLAI” LA EDIȚIA A X-A

0
232

Multă voie bună și atmosferă de sărbătoare la Căinarii Vechi, raionul Soroca. Colectivele artistice din raion, dar și din țară, şi-au prezentat tradițiile la Festivalul de folclor păstoresc „Pe-un picior de plai”. Îmbracaţi în costume tradiţionale cu elemente specifice regiunii din care fac parte, colectivele au defilat prin centrul satului Căinarii Vechi.

Popasul l-au făcut în parcul satului, unde au fost întâmpinați creștinește, cu pâine și cu sare. La festival au participat 12 colective artistice, inclusiv oaspeți din România.

Nelipsită şi în acest an, a fost tradiţionala mămăligă a satului, dar și friptura, care a fost pregătită din 100 de kg de carne de porc.

De la festival nu au lipsit nici meșterii populari din zonă, care au venit cu obiecte de artizanat specifice moldoveneşti.

Căinărenii, au aplăudat fiecare prestație a colectivelor din scenă, menționând că așa sărbătoare n-au mai avut de mult în sat.

Potrivit organizatorilor, Festivalul „Pe-un picior de plai” promovează tradiţiile şi meşteşugurile populare din diferite colţuri ale Republicii Moldova, dar şi din ţările învecinate.

Cheltuielile pentru organizarea evenimentului au fost suportate de Consiliul raional Soroca și Primăria comunei Căinarii Vechi. Festivalul de folclor păstoresc „Pe-un picior de plai”, în acest an este la cea de-a X ediție.

PUBLICITATE