În perioada 27-28 mai, la Soroca, se va desfășura Școala Securității “Împreună reducem riscurile”

0
55

Recent, vicepreședintele raionului Soroca, Iurie Tănase a convocat ședința Grupului de lucru în comun cu reprezentanții Direcției Situații Excepționale din municipiului Soroca a Inspectortaului General pentru Situații Excepționale al Ministerului Afacerilor Interne a Republicii Moldova și Direcției Învîțământ a Consiliului Raional Soroca privind desfășurarea concursului interactiv Școala Securității “Împreună reducem riscurile”, ediția 2023 pe teritoriul raionului Soroca în perioada 27-28 mai 2023.

Școala Securității “Împreuna reducem riscurile”, se va desășura în perioada 23 – 28 mai 2023 în 10 regiuni ale Republicii Moldova, care are drept scop pregătirea tinerii generații în domeniul bazelor securității vieții prin organizarea concursurilor și atelierelor interactive privind prevenirea riscurilor și reacționarea corectă a copiilor în situații de criză.

În cadrul concursului elevii din raion vor însuși regulile de siguranță și vor capăta deprinderi noi în domeniul securității vieții. În cadrul programului, copiii vor încerca contra cronometru îmbrăcarea uniformei de pompier și ajustarea căștilor de protecție, avor stinge incendii simulate, acționând în echipă, avor trece printr-un labirint cu ochii legați, fiind ghidați de liderul echipei, dar și vor practica primele tehnici de intervenție și mânuirea stingătoarelor. Totodată, participanții vor avea parte de instruiri privind acordarea primului ajutor medical în caz de luxații, arsuri, fracturi, inclusiv și manevrele de resuscitare în cadrul atelierilor de lucru.

Сopiii vor participa în 7 concursuri, iar la final juriul va premia câștigătorii.

PUBLICITATE