Elevii din Zastânca ghidaţi în a-şi alege profesia

0
224

Elevii sunt ghidaţi în a-şi alege viitoarea profesie. Astăzi, 3 mai, absolvenții gimnaziului “Nicolae Cornea” din satul  Zastânca au mers într-o vizită la Școala Profesională din Soroca, unde au avut parte de o prezentare a instituției și a ofertei educaționale. Școala Profesională din Soroca oferă posibilitatea pentru tinerii ce au absolvit gimnaziul  în timp de 2 ani să însușească una din 4 specialități.

 Operator pentru Suportul Tehnic al Calculatoarelor

Controlori Produse Alimentare

Bucătar – Chelner

Cusătoreasă

Totodată, elevii au aflat că aici pot beneficia de burse, alimentație gratis, cazare în cămin și laboratoare dotare cu utilaj modern.

Acțiunea este organizată de Serviciul Asistență Psihopedagogică din cadrul DÎ Soroca și vine să ajute tinerii să înțeleagă și să-și descopere valorile și pasiunile pentru alegerea unei viitoare cariere.

Elevii susțin că domeniile prezentate le-au trezit interes, deoarece condițiile sunt accesibile, iar profesiile sunt de perspectivă.

Școala Profesională, or. Soroca este o instituție din sistemul de învățămînt vocațional-tehnic, care oferă condiții optime tinerilor pentru construirea unei cariere în tehnologii informaționale, industria alimentară, alimentația publică, industria ușoară, servicii publice, în acord cu cerințele comunității locale, naționale și internaționale. 

PUBLICITATE