Vicepremierul Vladimir Bolea: „Vom prelua modelul român pentru efectuarea investițiilor în sectorul național de irigare”

0
59

Soluțiile cu privire la modul de efectuare a investițiilor statului în sectorul de irigare a fost subiectul principal discutat de către vicepremierul Vladimir Bolea și reprezentanții Filialei Teritoriale de Îmbunătățiri Funciare din județul Călărași, România.

Oficialul a vizitat infrastructura de irigație din județ și a discutat cu managerii sistemelor de irigare și cu membrii asociațiilor utilizatorilor de apă. Aceștia au declarat că irigarea este percepută de fermierii români drept o componentă de business, iar investițiile din partea statului sunt realizate doar la solicitarea potențialilor beneficiari care sunt gata să se implice cu propriile contribuții financiare. În prezent, sistemul de irigare a asociației acoperă o suprafață de circa 54 000 ha de teren agricol.

În concluzie, Vladimir Bolea a menționat: „Vom prelua modelul român pentru efectuarea investițiilor în sectorul național de irigare.”

PUBLICITATE