Forumul Președinților Euroregiunii Siret-Prut-Nistru

0
156

În data de 28 aprilie 2023, Președintele raionului Soroca dl Veaceslav Rusnac a participat la ședința Consiliului Director al Asociației Euroregiunea Siret-Prut-Nistru, ședința comună a Adunarii Generale Ordinare a Asociației Euroregiunea Siret-Prut-Nistru și Forumul Președinților Euroregiunii Siret-Prut-Nistru, care s-a desfășurat în Sala de Conferințe a Palatului Republicii, unde au participat dl Costel ALEXE, Președinte al Consiliului Județean Iași, Președinte al Asociației Euroregiunea Siret-Prut-Nistru, dna Natalia Eremia, Secretar de Stat al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, dna Diana Chiriac și dl Artiom Cociu, Consilieri în Cabinetul Prim-Ministrului Republicii Moldova și dl Ioan Stoian, Director al APAVITAL M.

În cadrul ședințelor au fost abordate teme importante pentru administrația publică din Republica Moldova, printre care proiectele pe care au Consiliile Raionale în implementare, cofinanțările pentru proiectele transfrontaliere și infrastructura pentru apă potabilă.

S-a discutat despre calendarul de activități, posibile parteneriate în contextul lansării Interreg NEXT România-Republica Moldova 2021-2027.

Au fost aprobate raportul de activitate pentru anul 2022, bilanțul, situațiile financiare și raportul cenzorului pentru anul 2022, bugetul pentru anul 2023, modificarea statutului, prin corectarea unor greșeli.

De asemenea, raionul Taraclia a fost primit în rândul membrilor Euroregiunii Siret-Prut-Nistru și ai Asociației Euroregiunea Siret-Prut-Nistru.

În perioada următoare se vor stabili întâlniri de lucru pentru proiecte transfrontaliere cu specialiștii din cadrul consiliilor raionale și județene, care pot fi beneficiare a Programului Interreg NEXT România-Republica 2021-2027, după lansarea acestuia din luna mai.

PUBLICITATE