Grădinița nr. 7 „Alionușca” din Râșcani, modernizată cu suportul Japoniei

0
89

Ambasadorul Yamada Yoichiro a participat la ceremonia de finalizare a „Proiectului de îmbunătățire a mediului educațional la grădinița nr. 7 „Alionușca” din orașul Rîșcani”, finanțat de către Guvernul Japoniei în cadrul Programului „Kusanone”.

Grantul în mărime de 90,909 USD a fost utilizat pentru realizarea lucrărilor de termoizolare a pereților exteriori și efectuarea unor lucrări de reparație interioară: renovarea grupei ”Coloboc” și sălii muzicale, și instalarea încălzitoarelor de apă.

Proiectul a contribuit la sporirea siguranței și protecția sănătății celor 127 de copii, 32 de educatori și personal tehnic din grădiniță, și sporirea eficienței energetice a clădirii.

La eveniment au participat copiii, educatorii și administrația grădiniței și Primarul orașului Rîșcani dl. Victor Bogatico.

Vorbind cu optimism despre viitorul copiilor din Moldova, Ambasadorul Yamada a menționat că „odată cu Uniunea Europeană, Moldova își va putea valorifica la maxim potențialul formidabil de resurse umane, ca niciodată până acum. De îndată ce războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei se va încheia, vom vedea renașterea adevărată a Moldovei”.

Programul de granturi pentru securitate umană „#Kusanone” a fost lansat în Moldova în anul 2008. Până în prezent, Japonia a oferit finanțare nerambursabilă în sumă de 6.9 milioane USD pentru 82 de proiecte în domeniile educației, sănătății și utilităților publice.

PUBLICITATE