Ansamblul ”Sudarușca” – vocea primăverii la festivalul ”Maslenița”

0
235

Mii de oaspeți din capitală, dar și din alte regiuni ale țării, s-au delectat din frumusețea tradițiilor slave și deliciile culinare tradiționale rusești, prezentate de colective la Festivalului Tradițional ”Maslenița” din municipiul Chișinău. Un program inedit în cadrul festivalului a prezentat ansamblul ”Sudarușca” din orașul Drochia, ghidat de conducătorul artistic Veaceslav Mazur, care au cucerit inimile prin talentul și stilul interpretativ, dar și prin  coloritul viu al vestimentației.

În centrul parcului Ștefan cel Mare a fost edificată păpușa, tradițional decorată cu pânze și alte accesorii, care a conferit întregii festivități o semnificație de ritual.  Festivalul ”Maslenița” a fost  organizat de  Asociația comunității ruse ”Russcaia Obșina” din Moldova, în colaborare cu Agenția Relațiilor Interetnice și Ambasada  ”Rossotrudnicestvo” din Moldova.

Prezentarea spectaculoasă a Ansamblului ”Sudarușca” din Drochia, a marcat un început frumos al primăverii, aducând publicului spectator  cele mai frumoase perle din tezaurul folcloric al etniilor de origine slavă din nordul republicii.

PUBLICITATE