Botez, cum n-a mai fost

0
1383

Nu avea de unde să știe  micuța Amelia Parascheva, că dragii și iubitorii părinți Vitalie și Cristina Țurcanu, aveau să-i  organizeze o sărbătoare atât de frumoasă în ziua Sfântului Botez.

Totul a fost deosebit la Biserica  Sfântul Nicolae  din orașul Drochia. Amelia a fost încreștinată ca și mulți alți copilași,  căci ritualul sfântului botez este același, prin esență. Dar un moment unic, i-a conferit  frumusețe și rafinament deosebit: micuța de numai trei luni a fost îmbrăcată în costum național. Un pui de om atât de mic, în costum național a trezit admirația și a emoționat la maxim pe toți cei prezenți la ceremonia de creștinare, dar și pe părintele Vitalie, care a rugat părinții să-i facă și o poză cu Amelia Parascheva. Costumașul național al Ameliei a fost adus de nanii de botez din România, Ștefan și Daniela Onică Podariu, care sunt și foarte buni prieteni de familie cu părinții micuței.

Fiind adevărați promotori a tradițiilor naționale, mereu îndrăgostiți de frumos și autentic, atât părinții, surioara mai mare Mădălina,cât și onorații nani de botez din România, au purtat în această zi deosebită, frumoase costume naționale, întregind imaginea magică a ceremoniei.  Întreaga atmosferă era dominată de o energie pozitivă, ce era emanată de oameni frumoși la chip și la suflet –  de cei 36 nani de botez, care au venit să aducă darurile, după obiceiul sfintei creștinări. Cu toate că e prea micuță, pentru a fi și cuminte, dar a stat liniștită în timpul ceremoniei de creștinare, doar când a fost scufundată în apa de botez din cristelniță, s-a agitat nițel, după ce din nou s-a liniștit, simțindu-se în zona ei de confort, în plapuma moale și caldă.

 

După Noul Testament, botezul creștin este considerat un ritual sfânt. Totodată botezul reprezintă modalitatea, prin care noul venit pe lume intră în comunitatea creștină. Botezul este considerat una dintre cele Șapte Taine Sacre, pe care un om trebuie sa le săvârșească în timpul vieții.

PUBLICITATE