S-au găsit persoanele care au deteriorat banca de pe faleza din fața Cetății Soroca

0
2197

La puțin timp după ce a fost inaugurată, faleza de pe sectorul din faţa Cetăţii Soroca a fost vandalizată. Aici au fost distruse indicatoarele turistice, iar una din băncile aranjate pe faleză  a fost aruncată peste zid, pe malul rîului Nistru. Incidentul a avut loc în noaptea de 18 spre 19  decembrie, curent.

În urma  măsurilor întreprinse de poliţiştii IP Soroca, persoanele care au distrus banca aruncată peste zid au fost stabilite. Aceştia s-au dovedit a fi un locuitor al satului Iorjniţa cu vîrsta de 19 ani şi o minoră de 17 ani din r. Soroca.

Unuia din părinţii minorei, i-a fost întocmită o procedură contravenţională pentru neîndeplinirea obligaţiilor de întreţinere, de educare şi de instruire a copilului, în rezultatul căreia procuratura v-a aplica amendă conform competenţei, iar minorei şi baiatului cu vîrsta de 19 ani, li s-au întocmit procese-verbale pentru  distrugerea sau deteriorarea intenţionată a bunurilor străine.

Materialele în privinţa minorei au fost remise în instanţa de judecată pentru a lua o hotărîre pe acest caz, iar ultimului i s-a aplicat o amendă de 3300 lei.

Cheltuielile pentru reparația băncii deteriorate de pe faleza rîului Nistru vor fi suportate de contravenienţii sus menţionaţi.

Lucrările de renovare a falezei au fost efectuate pe o distanță de 250 de metri în preajma cetății. Costul acestora se estimează la aproximativ 140 mii de euro. Cea mai mare parte a surselor financiare, 100 mii de euro este oferită de Consiliul local Buzău, iar un sfert din sumă a fost alocat de către Consiliul municipal Soroca.

PUBLICITATE