Corul veteranilor a sărbătorit 55 de ani de la fondare

0
125

Corul veteranilor de la Palatul de Cultură din Soroca  a sărbătorit 55 de ani de activitate. La spectacolul jubiliar vetaranii au trăit emoții deosebite și ca de fiecare dată au bucurat sorocenii cu un repertoriu divers și frumos. Veteranii spun că pentru ei corul a devenit o adevărată familie, unde toți au interes comun-muzica.

  • În luna februarie împlinesc 18 ani de când sunt în acest colectiv. Vin de fiecare dată cu plăcere, pentru că aici mă relaxez, uit de nevoi și de boală. Iar pentru că acest cor îmi aduce atâta bucurie îi îndemn și pe alții să vină, – a spus Feodora Rudi.
  • Sunt în acest cor de 23 de ani. Pentru mine corul este viață și fericire, înălțare sufletească. Venind aici nu doar că scăpăm de tristețea de acasă, dar dăruim bucurie și oamenilor din jur, – a mai adăugat Alexandra Țîganovscaia.

Potrivit conducătoarei corului, Tatiana Rudei, repertoriul este unul variat. Mai mult, cîntecele sunt interpretate în diferite limbi.

  • Cred că corul acesta este unicul în Moldova și mă mândresc cu lucrul acesta. Pentru Soroca, cred, e o mîndrie, să aibă așa un cor, unde coriștii vin să cânte cu plăcere, să se odihnească, vin pentru o vorbă frumoasă și pentru prietenie. În repertoriu avem diferite cîntece, atât ca și tematică, cât și caracter, patriotice, romanțe, cîntece moderne, în plus noi mai cântăm și în diferite limbi, română, ucraineană și rusă. Pentru că suntem vorbitori de diferite limbi, iar muzica e frumoasă în orice limbă, – a precizat Tatiana Rudei, conducătoarea Corului veteranilor

Șeful Secției Cultură și Turism Soroca, Grigore Bucătaru, susține că acest colectiv a devenit de-a lungul timpului și o carte de vizită a orașului și raionului.

  • E o aniversare frumoasă, 55 de ani de la fondarea Corului veteranilor, desigur pentru Secția Cultură și Turism e un eveniment important, pentru că e aniversarea unui colectiv inedit, un cor care a devenit și o carte de vizită a municipiului Soroca, a raionului, prin prezența la diferite activități culturale. În acest colectiv înafară de faptul că se cântă muzica corală, aici s-a mai format un club de interese, o familie, unde dumnealor vin și se regăsesc în muzica pe care o interpretează. Vreau să remarc insistența doamnei conducătore Tatiana Rudei și a acompaniatorului Iurie Covalschi, care în pofida remunerării necorespunzătoare, pun în prim plan sufletul, entuziasmul și dragostea față de acest colectiv -, a menționat Grigore Bucătaru, șeful  Secției Cultură și Turism Soroca.

În cadrul evenimentului veteranii au fost felicitați de autorități și de oaspeți. În total din corul veteranilor din Soroca, fac parte circa 30 de membri.

 

 

 

 

PUBLICITATE