93 de copii din raionul Soroca – pregătiți de școală în cadrul Campaniei „Copil şcolarizat-copil protejat”

0
455

Astăzi, 18 august, s-a încheiat Campania națională de binefacere „Copil şcolarizat-copil protejat”, inițiată de Inspectoratul General al Poliției, împreună cu reprezentanții Mitropoliei Chişinăului şi a Întregii Moldove, Asociațiile Obștești „Terra Valahia”, „Bunicii Grijulii” și Asociația Femeilor din Poliție. În acest context în cadrul Inspectoratului de Poliție  Soroca a fost desfășurată acțiunea de donare a rechizitelor școlare colectate, pentru copiii ce fac parte din familiile social vulnerabile și familiile cu mulți copii din raionul Soroca.

Beneficiarii acestei campanii sunt copiii care au nevoie de ajutor pentru a frecventa cursurile învăţământului obligatoriu, precum şi copii în risc de abandon şcolar, elevi în ciclul primar, gimnazial sau liceal de învăţământ. Copiii și părinții au rămas mulțumiți că acum au deja ghiozdane pline cu rechizite școlare, dar și hăinuțe și încălțăminte.
Campania are drept scop prevenirea abandonului școlar în rândul categoriilor defavorizate de copii și motivarea lor să-și continue studiile prin sensibilizarea  societății de a se  implica în  protejarea, educarea copiii care sunt supuși anumitor riscuri, totodată, de a reduce rata criminalității juvenile.

După ce copii și-au primit cadourile, au fost serviți cu înghețată, apă și duciuri de către polițiști, au avut posibilitatea să probeze mijloacele speciale și să vadă armele din dotarea poliției. O surpriză pentru copii a fost și distracția alături de clovni, muzică, dans, jocuri și multă voie bună.

PUBLICITATE