O duminică altfel…

0
570

Duminică, 8 iulie, în satul Slobozia Cremene a răsunat muzica, care i-a invitat pe toți de la mic la mare la sărbătoare. Ansamblul de dansuri “Ciocîrlia” a sărbătorit doi ani de activitate. Evenimentul a adunat localnicii din întreaga comună, în prejma casei  de cultură din localitate, o clădire impunătoarea, care demult își așteptă sătenii la un concert așa ca pe vremuri. În cadrul concertului copiii de diferite vârste şi-au demonstrat măiestria în arta dansului. Conducătorii ansamblului Marcela Lozovan și Victor Todiraș învață copiii, încercând să-i iniţieze şi să-i inițieze să practice mişcările coregrafice ale diferitor genuri de dans, Astfel activitatea a întrunit dansuri populare, moderne, dansul țigănesc etc.

Fondatorii ansamblului spun că sunt mândri de elevi şi au emoţii deosebite în această zi, când părinții se bucură pentru copiii lor pînă la lacrimi. Aplauze  și multă voie bună au încununat sărbătoarea.  Și părinții la rîndul lor au rămas mulțumiți că fii și fiicele lor  sunt  iubitori ai cântecului, dansului şi mândrului port popular, fiind siguri că astfel copii nu-și vor uita tradițiile. Totodată apreciate au fost și celelalte genuri de dans, care au bucurat ochii spectatorilor. Autoritățile locale susțin astfel de evenimente, mai mult decât atît, sprijină dezvoltarea activităților pentru copii și tineri.

  • Este o sărbătoare importantă și frumoasă pentru întreaga comună. Ansambulul are rezultate frumoase, iar alături de ei, de reușite se bucură și părinții. În acest context primăria a alocat 20 mii de lei pentru a cumpăra costume pentru copii mici. Sperăm că și în continuare să avem posibilitatea să îndeplinim dorințele copiilor și părinților, a precizat primarul comunei Vărăncău, Petru Boțoc.

În aceeași zi centru satului  s-a transformat într-o zi a copiilor cu diferite distracții, jocuri, tobogane și dulciuri oferite de agenții economici.

PUBLICITATE