”Apus de soare” la cetatea Soroca

0
377

Festivitățile de comemorare a Domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt au culminat, la data de 3 iulie, în incinta Cetății Soroca, cu spectacolul „Apus de Soare” după Barbu Ștefănescu Delavrancea. Spectacolul a fost prezentat de trupa teatrului „Mihai Eminescu” din Botoșani, la invitația Teatrului ”Veniamin Apostol” din Soroca și susținerea Secției Cultură și Turism care a pregătit Cetatea pentru eveniment.

Petre Popa, directorul teatrului de la Soroca, a dus mulțumiri trupei teatrale de la Botoșani, director Traian Apetrei, menționând:  ”Teatrul din Botoşani este instituția care a pus umărul real la fondarea teatrului sorocean. Din primul an, au venit cu spectacole în dar pentru soroceni. Bucuria mea era ca teatrul ”Veniamin Apostol” aducea nu numai dramaturgie națională, dar şi rostire românească. În toamna anului 2017, fiind cu spectacolul nostru la Zilele Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoșani, am semnat un nou acord de colaborare. „Apus de soare” este rodul acestui acord.”

Spectatorii au urmărit piesa dramatică cu emoție. ,,Mă strădui să nu trec cu vederea asemenea momente, pe care le simt că au „mireasmă de istorie și eternitate”, a rostit doamna profesoară Olga Gherghelijiu, adăugând: ”Aceste clipe sunt menite pentru a ne îmblânzi sufletele noastre pierdute în acest „secol  grăbit” – vorba Marelui Grigore Vieru. A fost un spectacol de zile mari. Soroca și sorocenii așteptau un „ Apus de soare”, care a fost adus de inimoșii actori de la Botoșani. Le sărutăm sufletul pentru emoțiile trăite de noi între zidurile Vechii Cetăți și învăluite pe alocuri în lacrimi de smerenie în fața Marelui Voievod!”

Ludmila Talmazan

PUBLICITATE