Cursa olimpică la Soroca a adunat circa 2000 de participanți

0
454

Elevi din mai multe instituţii de învăţământ din oraș și raion au participat la data de 19 mai la cursa olimpică, desfășurată cu ocazia Zilei sportivului Sportivului şi Mişcării Olimpice. Cursa a început din fața Cetății Soroca, iar odată ce s-a dat starul participanții au alergat pe străzile orașului către stadionul municipal. Elevii, însoțiți de profesori, părinți și directorii instituțiilor în care învață, au venit de la mic la mare să participle la cursă. Participanții au venit să alerge pentru că iubesc sportul și își dorsc un mod sănătos  de viață. Câștigătorii cursei s-au ales cu diplome și premii.

Prezența la cursa olimpăcă în anul acesta a fost una destul de bună, circa 2000 de participanți. În cadrul cursei au fost premiate toate instituțiile de învățământ, care au participat. Cu premii speciale din partea Comitetului Național Olimpic și sportiv, au fost premiați primii trei bărbați și primele trei femei, cei mai vârstnici și cei mai tineri participanți la cursă, a precizat Andrei Jâtniuc, specialist tineret și sport.

Cel mai vârstnic participant – Cebotari Tudor, Soroca

Cea mai vârstnică participantă – Cosnicean Efimia, Soroca

Cel mai tânăr participant – Șterbate Augustin, Soroca

Cele mai tinere participante – Daria Iazinschi,  Soroca, Daria Gresev, Soroca

Locul I (fete)- Cucer Laura, Soroca

Locul II (fete)- Rotaru Mihaela, Rublenița

Locul III (fete)- Tihon Cristina, Soroca

Locul I (băieți) – Iuco Eugen, Soroca

Locul II (băieți) – Calcatin Mihai, Vărăncău

Locul III (băieți) – Toma Cristi, Schineni

În anul acesta cursa olimpică la Soroca este la cea de-a 10-a ediție. Pentru prima data la această competiție au participat și instituții din localitățile rurale Zastânca, Schineni și Rublenița. Pe parcursul zilei au fost organizate mai multe concursuri și activități sportive dedicate Zilei Sportivului şi Mişcării Olimpice. Doritorii au participat la trântă, competiții de fotbal, baschet, volei,  de atletică ușoară, șah și joc de dame. Totodată, au fost premiați cei mai buni antrenori, veterani ai sportului și voluntari.  Evenimentul a fost organizat de Consiliul Raional Soroca și Primăria municipiului Soroca. Ziua sportivului este marcată al pentru a 22-a oară în republică, în fiecare a treia sâmbată a lunii mai.

PUBLICITATE