Drochienii au sărbătorit altfel Ziua Europei !

0
237

După ce în dimineața zilei de 9 mai, drochienii au sărbătorit Ziua Victoriei, în a doua parte a zilei au început pregătirile de  Ziua Europei. Ziua de 9 mai este și ziua istorică, în care a fost pronunțată declarația Schuman, prin stabilirea unei noi forme de cooperare politică în Europa, care să înlăture posibilitatea izbucnirii unui nou război între națiunile Europei. Propunerea ministrului de externe francez Robert Schuman, este considerată a fi piatra de temelie a Uniunii Europene.

În acest an Ziua Europei a demarat  la Drochia cu un eveniment incendiar, fără precedent, grație conceptului, care a conferit sărbătorii o notă aparte și un stil original. Ideea  unui eveniment  de Ziua Europei, sărbătorit  altfel  aparține  Secției cultură Drochia, organizat și susținut de Consiliul  raional, în parteneriat cu Direcția Învățămînt, Tineret și Sport.  Atmosfera de sărbătoare  a fost  întregită de prezența  celui mai talentat DJ, care a  reușit să  ofere tuturor o doză  de energie și  dispoziție la maxim, prin muzică de top și lumini spectaculoase. A fost  desfășurat  și un maraton sportiv, cu participarea  tinerilor  de la instituțiile de învățămînt din oraș, care au primit pentru participare câte un drapel al Europei.

Cei prezenți la sărbătoare au  fost  felicitați  cu Ziua Europei de președintele raionului Vasile Grădinaru, de Corneliu Padnevici, deputat în Parlamentul Republicii Moldova și Rodica Lozovan, șef Secția cultură, care au dorit celor prezenți  emoții din cele tari și o seară perfectă, alături de cei dragi.   Drochienii au avut parte de un concert de zile mari, susținut de elevii instituțiilor de învățămînt din oraș, cu multă voie bună, cîntece și dansuri. A  impresionat deosebit  oaspeții sărbătorii   prezentarea  spectaculoasă a luptei corp la corp, programul de atletism și gimnastică artistică, prezentate de echipele de elevi de la școala sportivă. Evenimentul a fost suplinit de multe surprize plăcute pentru vizitatori, precum colțișorul frumos amenajat și cu mult rafinament  pentru sesiunea foto de către expertul în domeniul designului Ludmila Tetco, concursul de desen pentru amatorii  de pictură și victorina, după care cîștigătorii s-au învrednicit de cadouri.

Momentul, care a culminat minunata sărbătoare, a fost discoteca la aer liber, care a  prins pe unda mișcărilor ritmice chiar și pe cei cu vîrsta trecută de tinerețe, apoi  focurile de artificii, care au  întregit  finalul sărbătorii.

Ziua Europei este unul dintre simbolurile europene, menite să promoveze unitatea în rîndul europenilor. Chiar dacă unii  cetățeni, necunoscînd semnificația acestei zile, consideră că Ziua Europei nu este o sărbătoare a Moldovei și nu ar trebui sărbătorită în aceeași zi cu Ziua Victoriei, alți cetățeni consideră , că, aflîndu-ne pe continentul European, merită să  fim solidari  cu  alte popoare europene și să omagiem  această zi  ca o sărbătoare a păcii și unității în Europa.

 

Ala Bugai

PUBLICITATE