Elevii liceului „Constantin Stere”, câștigători ai concursului „Limba noastră-i o comoară”

0
549

Echipa „Arta Cuvântului”, profesor Mihai Vovc, de la Liceul „Constantin Stere” din Soroca, a câștigat  premiul cel mare în cadrul concursului republican „Limba noastră-i o comoară” pentru spotul video realizat. Prin intermediul filmulețului, elevii au promovat graiul matern și au demonstrat că  şcoala îi educă să promoveze adevăratele valori. De locul II în cadrul concursului s-a învrednicit și eleva clasei a IV-a, Mihaela Todiraș, învățătoare Svetlana Gumenco.
Ediția din acest an, cu tematica ,,Suntem o limbă”, a fost dedicată poetului Iulian Filip. La concurs au participat circa  două mii de elevi din clasele I–XII, de la instituții de învățământ general, atât cu predare în limba română, cât și cu predare în limbile minorităților naționale. Aceștia au prezentat peste 300 de eseuri și filmulețe originale care ilustrează, în maximum 15 minute, diverse activităţi curriculare și extracurriculare, prezentări de proiecte individuale și de grup ce includ practici de dezvoltare și promovare a vorbirii corecte în şcoală și în comunitate.

Evaluarea s-a desfăşurat pe 3 niveluri de vârstă şi de pregătire: clasele I – IV,  V – VIII și IX– XII. Criteriile de apreciere au vizat titlul materialului, prezentarea aspectelor relevante din activitatea elevului şi a profesorului în vederea cultivării comunicării corecte, valoarea estetică, educativă, instructivă a produsului, originalitatea viziunii, stilul comunicărilor.

Câștigătorii au obținut premii bănești, diplome din partea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, seturi de carte și un certificat de participare în cadrul Programului de tabere ARC 2018 în România.

Video:facebook.com/Mihai Vovc

Foto: facebook.com/Mihai Vovc

 

PUBLICITATE