La Mănăstirea Putna va fi instalată o răstignire dăruită de soroceni

0
544
Foto: epochtimes-romania.com

O răstignire executată de meșterii cioplitori în piatră de la Cosăuți, urmează să fie oferită Mănăstirii Putna de către soroceni. Inițiativa aparține primarului municipiului Soroca, Victor Său. În cadrul unei întruniri a autorităților cu meșterii, fețele bisericești și arhitectul orașului, au fost discutate condițiile și termenul de executare a lucrării. Mai mult, acțiunea este una socială și fiecare doritor poate participa cu o donație pentru a contribui la realizarea lucrării, menționază primarul municipiului Soroca.

În urma vizitei pe care am avut-o în România și a discuției cu starețul mănăstirii, Soroca are onorabila permisiune de a veni cu o donație către mănăstire și anume o răstignire. Aceasta urmează a fi instalată către Ziua de comemorare a Domnitorului Moldovei Ştefan cel Mare şi Sfînt. Am decis să demarăm un proiect social, unde să fie implicat fiecare sorocean de bună credință care dorește să vină cu o contribuție la această sculptură. Am discutat cu meșterii care urmează să pregătească schițele, iar ulterior acestea urmează să fie analizate de starețul mănăstirii și specialiștii de acolo, după care răstignirea va fi executată, transportată și instalată pe teritoriul mănăstirii, a precizat primarul municipiului Soroca, Victor Său.

La moment  în locul unde se va afla răstignirea dăruită de soroceni se află o răstignire mai mică. Sculptura executată va avea o înălțime de până la 4 metri și urmează să fie finisată și instalată până la sfârșitul lunii iunie, ca la data de 2 iulie, când se vor împlini 514 ani de la moartea domnitorului Moldovei, răstignirea să fie sfințită.

Conturile în care puteți dona bani pentru această acțiune:

Rechizitele bancare

Primaria Soroca

C/f 1007601001514

Codul IBAN:MD72TRPDAl144114A10981AA

Banca-MF-TR Nord-Soroca

TREZMD2X

PUBLICITATE