Alți 6 beneficiari ai Internatului Psihoneurologic din Bădiceni au casa lor

0
316

După ce acum jumătate de an șase beneficiari ai Internatului Psihoneurologic din s. Bădiceni s-au bucurat de noul serviciu social pentru persoanele cu dizabilități mintale „Casa Comunitară”, acum alte șase persoane din aceeași instituție au casa lor. În acest context,  la data de 12 decembrie, a fost inaugurată încă o locuință protejată  în com. Zgurița, raionul Drochia. Astfel, aceste persoane care până în prezent au trăit în internat, vor fi parte a societății, vor avea acces la aceleași servicii în comunitate ca toți ceilalți. Locatarii beneficiază de suportul unui asistent social care îi ajută să obţină cât mai multă independenţă şi să-şi dezvolte abilități și propriul potențial.

Secretarul de stat, Viorica Dumbrăveanu, prezentă la eveniment a menționat despre importanța integrării persoanelor cu dizabilități în viața socială și oferirea oportunităților de a avea un cămin propriu.

„Este momentul când societatea trebuie să fie solidară, să accepte persoanele cu dizabilități să fie parte activă în viața socială, ei au acest drept și noi trebuie să-l valorificăm” a subliniat Viorica Dumbrăveanu.

Serviciul social din com. Zgurița, r. Drochia a fost creat de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în parteneriat cu autoritățile publice locale, din mijloacele financiare ale Internatului Psihoneurologic din com.Bădiceni.

PUBLICITATE