Salvatorii atenționează despre pericolul fermentării vinului

0
223

În sezonul de preparare a vinului în gospodării, cetățenii trebuie să fie atenți la condițiile în care fermentează acesta. Direcţia Situaţii Excepţionale Soroca informează populația asupra pericolului de intoxicare cu dioxid de carbon în urma procesului de fermentare a vinului.

Salvatorii recomandă oamenilor să fie prudenți în prepararea vinului și să respecte regulile de securitate. La fel oamenii sunt îndemnaţi să nu intre în încăperile în care se fermentează vinul, dacă nu există ventilație corespunzătoare. Pentru a verifica dacă în încăpere nu s-a acumulat dioxid de carbon e nevoie de aprins o lumânare, care se va stinge în cazul în care nu există oxigen suficient. În astfel de situații aflarea în încăperile respective este strict interzisă. Mai mult, salvatorii recomandă ca fermentarea mustului să fie efectuată în spații deschise sau în încăperi bine ventilate.

În cazul care cineva a intrat în încăpere și nu a mai ieșit e necesar apelare de urgență a Serviciului 901. Aflarea în zona de risc fără echipament de protecție pune în pericol viața oamenilor.

PUBLICITATE