Sediu nou pentru Serviciul de Urgenţă

0
285
Foto - facebook.com

La Florești medicii de la Serviciul de Urgenţă au acum un sediu nou. Acesta a fost deschis în clădirea Centrului de Sănătate Publică din oraș și a fost amenajat potrivit standardelor europene. Acum membrii echipajelor au parte de o bucătărie amenajată cu tot necesarul, dar și de duș, mai mult și autospecialele vor sta în garaje încălzite pe timp de iarnă, iar astfel nu vor mai apărea probleme cu pregătirea mașinilor. Condiții total diferite de cele în care activau pînă nu demult, cînd erau nevoiți să lucreze în mucegai și umezeală. Autoritățile promit că, în curând, în raionul Florești vor apărea și ambulanţe noi. Potrivit președintelui raionului, Ștefan Paniș, până la sfârșitul anului în raionul Floreşti va mai apărea o substaţie în satul Ciutulești, iar începând de anul viitor vor fi construite alte două sedii la Târgul Vertiujeni și Cuhureștii de Sus. Deputatul Eugeniu Nichiforciuc a precizat că domeniul medicii este unul prioritar pentru guvernare.

-Investițiile în acest domeniu sunt foarte importante. De fapt acesta este și scopul actualei guvernări de a îmbunătăți condițiile de trai a cetățenilor, respectiv și prin îmbunătățirea servicilor de asistență medical, a adăugat deputatul Eugeniu Nichiforciuc.

Pentru construcţia noului sediu al staţiei de medicină urgentă din Floreşti s-au alocat 600 de mii de lei, banii oferiți de Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească.

PUBLICITATE