Festivalul Republican al Fanfarelor „Nistrule Măria ta”

0
791

Satul Vertiujeni din raionul Floreşti, a fost gazda celei de-a doua ediţii a Festivalului republican al fanfarelor cu genericul ,,Nistrule, măria ta”, evenimentul a fost organizat la data de 20 august de către Direcţia Cultură, Turism, Tineret şi Soprt a Consiliului raional Floreşti în partenierat cu primăria Vertiujeni şi Centrul Naţional de Conservare şi Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial.
În cadrul festivalului au evoluat 10 fanfare din întreaga țară „Dumbrava” s.Vertiujeni, „Dumbrăviţa” s.Vertiujeni, „Gheorghe Ticu” s.Holercani r-ul Dubăsari,”Brînduşa” s.Oxentea r-ul Dubăsari, fanfara din s.Măgdăceşti r-ul Criuleni, fanfara din s.Cucuruzeni r-ul Orhei, fanfara din s. Jora de Sus r-ul Orhei, fanfara „Dumbrava” r-ul Şoldăneşti, fanfara din s.Hîrbovăţ r-ul Anenii Noi și fanfara „Ciocîrlia” din raionul Ştefan-Vodă. Deasemenea atmosfera de sărbătoare a fost creată de evoluarea ansamblurilor folclorice cu tilul „model” „Tărăncuţa”, „Doina Răutului”, „Doina Satului”, ansamblul de dans „Căinăreanca”, formaţiile folclorice din satul Vertiujeni, Zăluceni şi Tîrgul Vertiujeni.

Prezenți la eveniment au fost și Vladimir Gutium, vicepreşedintele r-lui Floreşti și Vladimir Tutunaru, specialist în cadrul Centrului Naţional de Conservare şi Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial, care nu au ezitat să vină cu mulțumiri în adresa oaspeților pentru prezență și pentru frumoasa sărbătoare creată în localitate. O altă atracție a festivalului au fost și expoziţiile meşterilor populari, care au bucurat privirile celor prezenți cu cele mai inedite obiecte și lucrări. Voia bună și veselia a fost întreținută de dansuri și multă muzică.

PUBLICITATE