Fără cravată cu Vasile Golub, primarul comunei Cuhureștii de Sus

0
825

Schimbarea începe de la fiecare din noi

Funcție: primarul comunei Cuhureștii de Sus

Născut: 26 iulie, 1993

Carieră: 7 ani de activitate

Familie: părinții și surioara mai mică

Zodia: leu

Calitate apreciată: sinceritatea

Culoarea preferată: portocaliu

Mâncarea preferată: borș

 Nu prea port cravată

Cravată îmi place să port, doar că am purtat-o foarte puțin, de câteva ori doar în școală, în liceu. Și mai mult nu am avut ocazia sau necesitatea să port o cravată.

Băștinaș în a patra generație

M-am născut la maternitatea din Camenca, de baștină sunt din localitatea Cuhurești de Sus, raionul Florești. Acolo suntem deja în a patra generație. Am o soră care este cu patru ani mai mică, părinții relativ tineri, mama în genere, câteodată ne confundă lumea și spune că suntem pereche. Nu sunt căsătorit, dar mi-aș dori foarte mult să am o familie. În viitorul apropiat sper că îmi va reuși acest lucru.

Copilărie plină de amintiri

Copilăria a fost una dintre cele mai frumoase perioade, cred, ca la toți. Am copilărit alături de foarte mulți copii, fără telefoane mobile, fără alte tehnologii. În rest, eram acolo unde se auzeau copiii bătând mingea de fotbal. Mai mergeam cu toții pe la lacurile din vecinătate, după ore, câteodată și în timpul orelor, când fugeam colectiv. Mergeam și la cireșe, adică a fost o copilărie foarte frumoasă, cu prietenii care au început de atunci și durează și până în prezent, fiindcă cele mai puternice prietenii au pornit de acolo, din școală, și durează în timp.

O șotie ce nu se uită

O, șotii… șotii am făcut foarte multe, nici nu mai știu. Lângă casa părintească era un lac făcut de fosta școală profesională și iarna, cum dădea cojghița de gheață, noi eram toți copiii acolo, pe gheață. Și s-a întâmplat de câteva ori că m-am scufundat din cauza gheții prea subțiri, veneam ud de tot acasă. Asta a fost una din șotiile cele mai interesante, care s-a repetat de mai multe ori.

Studii în România

După ce am absolvit liceul din sat, am avut mai mult o viziune pe partea juridică, business și administrare a afacerilor. Am fost acceptat la Universitatea de Stat din Moldova, la drept, doar că la contract, deși am avut o medie foarte bună. Condițiile financiare a părinților nu erau foarte bune și m-am gândit că ar fi bine să aplic și în România. M-am gândit că acolo aș putea intra la buget și aș putea să am și o bursă ca să mă pot întreține singur, de aceea în paralel, am aplicat și la universitățile din România. Și la prima facultate la care am aplicat, la prima poziție, la asta am și intrat primul pe listă, la Facultatea de Inginierie Industrială, specialitatea Tehnologie Constructoare de Mașini Industriale. În 2016 am absolvit studiile de licență la Facultatea “Vasile Alecsandri” din Bacău. Ulterior, am decis să-mi continui studiile ca să am studii complete și am aplicat la Universitatea din Iași “Gheorghe Asachi”. Am fost admis la Facultatea de Inginierie Mecanică, specialitatea Conceptul, Managementul și Proiectarea Automobilelor.

Experiență de muncă în diverse domenii

Între timp, cât eram student și făceam studiile de masterat, am și lucrat. Primul meu job a fost la compania Texis, care se ocupa cu documentație tehnică pentru avioane. Acolo am lucrat în jur de 4 luni, nu prea mi-a plăcut, nu prea înțelegeam cu ce mă ocup, a fost o experiență interesantă, dar nu prea folositoare. Student fiind, am călătorit prin intermediul programului Work and Travel, am fost de trei ori în SUA, am descoperit și continentul american. Mi-am făcut și prieteni cu care și până astăzi ținem legătura. După studii am venit în Republica Moldova și niște prieteni mi-au propus să mergem așa, o fugă în Anglia, să facem niște bănuți. Și astfel am vizitat și Londra. Revenind în Moldova, cunoscând bine limba engleză, am activat ca specialist care se ocupa cu certificarea în agricultura ecologică, cu certificatorii externi. A fost o experiență destul de interesantă, dar pentru că nu aveam unde să mă dezvolt, am considerat că ar fi bine să merg să fac ceva capital pentru viitorul meu și am primit o ofertă de muncă, de la un prieten, în Olanda, unde am lucrat trei luni. Permanent mi-a fost interesant domeniul de afaceri, astfel, revenind acasă am aflat că sunt poziții libere la fosta Organizație de Dezvoltare a Întreprinderilor Mici și Mijlocii, redenumită ODA, unde am lucrat până a fi ales primar.

Îmi doream o schimbare în localitate

În paralel cu munca care o făceam la ODA, gândul de a face anumite schimbări în societate nu m-a lăsat de mic copil, fiindcă am fost implicat permanent în sport, în primul rând, în echipa localității, pe urmă în echipa raională de fotbal și pe lângă asta mai făceam și muzică. M-a înzestrat Dumnezeu cu ceva pentru ca să pot să mă implic și în filiera aceasta și am fost permanent implicat în viața societății și permanent voiam o schimbare. Simțeam că situația în care s-a ajuns la moment în localitatea noastră are nevoie de o schimbare. Nu știu exact dacă eram eu persoana potrivită care să pot să fac schimbarea aceasta, dar aveam niște idei care erau interesante pentru mulți oameni. Astfel, în paralel cu munca care o făceam, deja începeam să mă pregătesc și de viitoarele alegeri din noiembrie 2023.

Am revenit în sat, orașul nu e pentru mine

Chiar și viața de la oraș nu era ceea ce îmi doream eu. Simțeam că acolo nu îmi găsesc liniștea, nu mă simt foarte confortabil în toată aglomerația și toată gălăgia de la oraș. Mi-am zis că ar fi o provocare foarte binevenită pentru mine să încerc să candidez la alegerile locale din localitatea de baștină. A fost o decizie nu foarte ușoară, fiindcă este o responsabilitate foarte mare, este o muncă enormă, care deja pe zi ce trece se observă tot mai mult și mai mult.

Mulțumesc echipei

Am avut o echipă foarte puternică, niște oameni deosebiți care m-au ajutat și m-au susținut în toate deciziile mele și am început încetișor să mă încadrez în munca de primar, să înțeleg cu ce se mănâncă , fiindcă este o muncă într-adevăr colosală, trebuie să deții cunoștințe din toate domeniile absolut, este foarte binevenit să cunoști și partea juridică, este un avantaj foarte mare.

Fotbalul, de la joc la pasiune

Cea mai mare pasiune a mea este sportul. Practic fotbalul, practic volley-ul, practic tenisul de masă, ping-pong-ul. Adică am jucat toate care au fost posibile. Nu toate mi se dau foarte bine, dar în mare parte fotbalul este cea mai mare pasiune. Fiind în România, chiar am jucat în Liga a treia. Pe lângă fotbal iubesc și muzica.

Muzica preferată

Nu pot spune că am un gen preferat de muzică. Orice sună bine pentru urechea mea, este muzică preferată. Dacă e să vorbesc despre muzica populară, strămoșească mi s-a transmis o melodie de la bunelul meu, care încerc ori de câte ori am posibilitatea să o interpretez “Se scuturau toți trandafirii”. Iubec muzica, în linii generale, tot ce sună bine este despre mine.

Părinții, exemplu meu în viață

Am învățat foarte multe lucruri bune de la părinții mei, mama s-a dedicat întru totul educației mele, astfel, când am mers în grupa pregătitoare știam deja a scri și a citi. Tata a fost persoana cere a muncit foarte mult, avea la un moment dat chiar și trei locuri de muncă și se mai ocupa și cu reperația electrocasnicilor. Cel mai valoros lucru transmis de la părinți a fost respectul față de oameni, iubirea față de aproapele. Am avut marele noroc de a învăța de la părinți tot ce au avut mai bun, prin propriile lor exemple.

O duminică perfectă

O duminică perfectă, mai ales în sezonul cald, ar fi pe malul unui lac cu niște ustensile de pescuit în mână și cu liniștea naturii, după care ar urma un meci de fotbal cu prietenii și apoi niște discuții cu prietenii și persoanele dragi.

Visul cu care merg prin viață

Visul meu cel mai mare este să reușesc în ceea ce mi-am propus și să aduc schimbarea pe care mi-am propus-o. Un vis aparte este să-mi creez o familie, să întâlnesc acea persoană cu care aș dori să merg împreună până la sfârșitul vieții. Mi-ar plăcea să mă dedic unei afaceri, păcat că legislația noastră nu permite unui funcționar public să gestioneze propria afacere, lucru care consider că nu este corect.

Mesaj pentru cititorii Ziarului Nostru

Cititorilor le-aș dori să se informeze din surse corecte, să supună criticii orice informație văzută pe rețele sau în mediu online. Să fim mai uniți, mai activi și împreună să mergem pe calea UE, care o să ne aducă bunăstarea și siguranța de a trăi într-o lume mai bună.

PUBLICITATE