Oportunitățile profesionale ale studenților cu profil agricol ar putea fi extinse

0
47
Foto: Centrul de Excelenţă în Horticultură şi Tehnologii Agricole din ȚAUL

Secretarul de Stat al MAIA Iurie SCRIPNIC împreună cu rectorul UTM Viorel BOSTAN, au avut o întrevedere cu Ammar (Jay) Alhussari, investitor de origine siriană, care a inițiat o afacere în sectorul zootehnic, în raionul Drochia. Discuțiile au fost focusate pe identificarea oportunităților de recrutare a studenților de la profilul agricol în procesul de instruire practică, astfel încât tinerii să se integreze mai ușor în procesul de muncă și să deprindă abilitățile necesare în activitatea de specialitate, atât prin formarea cunoștințelor teoretice și practice, cât și prin cercetare.

Iurie SCRIPNIC a menționat că ministerul în comun cu instituțiile de profil, și-au setat ca scop revitalizarea sectorului zootehnic și sporirea competitivității acestuia.

„Pe fundalul scăderii producţiei în sectorul zootehnic și în contextul crizei de specialiști din domeniu, suntem focusați, în prezent, să încurajăm investițiile în sector. Pe piața muncii, cerințele sunt tot mai exigente față de pregătirea profesională a tinerilor specialiști. Din acest motiv, acum, autoritățile sunt în proces de reformare a învățământului agrar superior, pentru a asigura modernizarea studiilor și pentru a exploata potențialul tehnologiilor digitale în științele agricole. Odată cu începerea noului an academic, ne dorim să consolidăm parteneriatele cu mediul de afaceri și să extindem oportunitățile pentru studenți”, a menționat oficialul.

Evenimentul a fost organizat la inițiativa Consulatului Onorific al Republicii Arabe Siriene în Republica Moldova, cu participarea plenară a Consulului Onorific dr. Ibrahim Al Ahmad.

PUBLICITATE