Ce mai zice Gheorghe Duminică?

0
226

Sorocenii zic într-un glas, Omul Emerit Gheorghe Duminică este un Nicolae Botgros al Sorocii şi au perfectă dreptate. Cine nu cunoaşte conducătorul orchestrelor de muzică populară de la Colegiul de Arte, dar şi „Nistrenii” de la Palatul de Cultură, dar şi profesorul de instrumente aerofone de la Colegiul de Arte „Nicolae Botgros”? Ce mai zice dumnealui? Aflaţi din rubrica noastră, căci iată ce ne-a spus.

  • Sigur că ne conformăm situaţiei din ţară şi nu activăm la moment, dar în aşteptarea vremurilor mai bune nu stăm cu mâinile în sân. În perioada primăvară-vară, curent, am făcut 15 partituri şi când ne vor permite, le vom învăţa cu membrii orchestrei. Ca atare, toţi profesorii din colegiul nostru au făcut nişte cursuri pentru studiu la distanţă şi, astfel, suntem gata să facem lecţii la distanţă, adică online şi mai calitative.
    De fapt, consider că ne-am isprăvit şi până acum. Am avut, în carantină, şi lecţii individuale, şi de grup, dar şi profesorii, şi elevii sunt doriţi de lecţii adevărate, reale, ca să ne vedem în realitate. Am lucrat trei luni la distanţă şi, consider, avem rezultate bune, dar este loc şi pentru mai bine. Avem însuşite, cu elevii, lucrări muzicale noi. Cu toate că nu-i chiar atât de simplu. Mă străduiam să lucrez în subgrupuri. Să zicem, azi lucrăm cu subgrupul de viorişti, a doua zi, cu cea de instrumente de suflat, în altă zi, cu subgrupul de acompaniament. După cum se ştie, într-o orchestră de muzică populară sunt trei grupuri de instrumente. Nu poţi face lecţii online cu toţi instrumentiştii odată, căci se face microfonie. Elevii mei au ieşit în vacanţă cu note de la şapte până la zece.
    Apropo, suntem în vară, dar, sigur, aşteptăm elevi noi. Să ştiţi că ţin legătură cu toate şcolile de muzică şi de artă din republică. Discut în parte cu directorii, profesorii de acolo, căci toţi suntem, practic, colegi, am învăţat împreună la conservator.
    Pe baza evoluărilor orchestrei noastre de muzică populară chiar a fost montat şi un filmuleţ video pentru admitere, un fel de publicitate a colegiului nostru. Sigur, au fost incluse şi evoluările tuturor catedrelor din colegiu. Le-a adunat virtuos într-un tot întreg Sergiu Vrabii.
    Toate acestea fiind zise, nu mai am spaţiu decât pentru aceea ca să îndemn abiturienţii să vină să înveţe la Colegiul de Arte „Nicolae Botgros” din Soroca, căci aici se face şcoală bună!
PUBLICITATE