Detectoare de fum au fost instalate în mai multe locuințe din Băxani

0
246

Mai multe locuințe ale bătrânilor și famililor defavorizate din satul Băxani, raionul Soroca au fost dotate cu detectoare de fum. Pompierii și salvatorii din cadrul Direcţiei Situaţii Excepţionale Soroca, au mers prin gospodării, pentru a le monta detectoarele, dar și pentru a le explica cum funcţionează şi care este rolul acestora.

Detectoarele funcționează pe bază de baterii și urmează să se declanşeze dacă în încăperi se emană fum, sau a izbucnit un incendiu. La sunetul detectorului, oamenii trebuie să părăsească încăperea şi să ceară ajutorul pompierilor, susține Eugeniu Doga, specialist Protecția Civilă, DSE Soroca.

Totodată specialiștii DSE au vizitat și instituțiile din localitate, unde la fel au avut discuții cu angajații privind regulile antiincediare.

Montarea detectoarelor are loc în familii cu mulţi copii, la oamenii în etate, dar şi la persoanele ţintuite la pat. Campania „O casă protejată, o viaţă salvată” are menirea de a preveni riscul incendiilor în urma utilizării sobelor defecte, dar şi preîntâmpinarea intoxicaţiei cu monoxid de carbon.

 

PUBLICITATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.