Profesori, psihologi din cadrul sistemului de învățământ, părinți și adolescenți au fost spectatorii producției „Corp de Copil”. Spectacolul educativ a prezentat scene reale ce țin de abuzul sexual al minorilor în spațiul online și offline.
Ademenirea și racolarea copiilor prin intermediul rețelelor de socializare pentru trafic în scopul exploatării sexuale și pornografiei infantile a devenit un flagel al societății moderne care afectează nu numai Moldova, dar și alte țări ale lumii. Scopul spectacolului este informarea, conștientizarea și prevenirea acestui fenomen.
„Corp de Copil” este o producție a Centrului de Arte Coliseum și a fost realizat în regia Luminiței Țâcu, cu implicarea actorilor Doriana Zubcu-Marginean, Doina Arvat, Valentin Zorilă, Ghenadie Gâlcă, Alexandru Pleșca.
-Este un spectacol despre copii, despre capcanele în care pot cădea copii. Este important să jucăm acest spectacol în fața maturilor, celor care sunt responsabili de soarta și viitorul copiilor, a menționat regizoarea Luminita Țîcu.
Potrivit directorului proiectului, Mihai Fusu, „Corp de Copil” este un spectacol document creat pe bază de materiale autentice, cercetate timp de șase luni de zile, captate din spațiul online și din interviuri realizate cu anchetatori, procurori, avocați, judecători, psihologi, profesori, părinți, traficanți, abuzatori și victime.
Conform studiului UNICEF în R. Moldova 10% dintre copii sunt expuși abuzului sexual. Potrivit vicepreședintelui raionului, Vladimir Nicuța și la Soroca au fost înregistrate astfel de cazuri.
-Este o problemă care poate afecta aproape fiecare familie în care există copii, indiferent de gradul de bunăstare. Am avut în raion asemenea experiențe triste, cu copii abuzați, avem și personae condamnate la acest capitol, a precizat Vladimir Nicuța, vicepreședinte al raionului Soroca.
Spectacolul este jucat în cinci raioane ale țării.